Detalji stravičnog ubistva u Njemačkoj: Majka petero djece otrovala tabletama

0
276
Fotoo: blid.de

Njemačka policija jučer je pronašla tijela petero djece u zgradi u Solingenu, gradu na zapadu Njemačke.

Naime, 27-godišnja Christiane K, majka, otrovala je petero od svoje šestero djece prije nego što je pokušala sama sebi oduzeti život bacanjem pod voz.

Bacila se na tračnice u Düsseldorfu, malo više od 30 kilometara od stana gdje je otrovala svoju djecu. Policijski izvori navode kako su djeca otrovana tabletama.

Foto: EPA-EFE

Umrla djeca su tri djevojčice od jedne i pol, dvije i tri godine te dva dječaka od šest i osam godina. Šesto i najstarije dijete, jedanaestogodišnji sin, je živ i na sigurnom i čuvaju ga rođaci. Lokalni mediji javljaju kako je s majkom išao na vlak kod bake, a majka je izašla na stanici u Düsseldorfu gdje se i bacila pod vlak.

Policija kaže kako ih je baka nazvala u 14 sati i uputila u stan u Solingenu. Sami radnici hitnih službi bili su traumatizirani onim što su pronašli u stanu. Pokušali su reanimirati djecu, ali bilo je prekasno.

Nije jasno je li preživjelo dijete svjedočilo događajima u stanu.

Foto: EPA-EFE

Policijski portparol Stefan Weiand rekao je da se radi o tragičnoj situaciji te je dodao da majka još nije u stanju za ispitivanje.

“Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio”, rekao je Weiand za WDR.

Vlasti u obližnjem Wuppertalu istražuju slučaj, a deseci policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gdje se dogodilo ubistvo, piše Index.hr.