Horor u Parizu: Izbodene dvije muslimanke, povici “prljavi Arapi”

0
294
Foto: EPA-EFE

Francuska policija uhapsila je dvije žene osumnjičene da su napale dvije muslimanke ispod Ajfelovog tornja i da su tom prilikom uzvikivale “prljavi Arapi” i druge uvrede na rasističkoj osnovi.

Prema pisanju britanskog Dejli mejla, do sukoba je došlo u nedjelju uveče nakon rasprave oko pasa koje su šetale osumnjičene, a usljed tenzija nastalih u Francuskoj nakon brutalnog ubistva profesora istorije kome je odsječena glava, jer je na času prikazivao karikature proroka Muhameda.

Jedna od napadnutih muslimanki, alžirskog porijekla, rekla je da je izbodena nožem po ruci, glavi i rebrima, kada je upozorila dvije žene da stave psa na povodac.

Foto: EPA-EFE

Zbog toga je napadnuta, a ubodena je šest puta, probijeno joj je plućno krilo, dok je druga završila na operaciji zbog povreda ruku.

Parisko tužilaštvo opisalo je dvije osumnjičene, koje su u pritvoru pod optužbama za pokušaj ubistva, kao “bjelkinje evropskog izgleda”.

Jedna od napadnutih žena imala je pokriveno lice, iako je još uvijek nejasno je li to bilo iz vjerskih razloga ili zbog pandemije kovida-19.

Napadnutim muslimankama u pomoć su priskočila dva radnika lokalnih trgovina, koji su zadržali jednu od napadačica do dolaska policije, a druga žena uhapšena je kasnije.

Izvor: Tanjug