INCIDENT U AUSTRIJI: Svađa kosovskih porodica na gradilištu prerasla u krvavi sukob, četvero povrijeđenih

0
494

Policija u Hartkirchenu u Austriji imala je jučer pune ruke posla nakon svađe između dvije kosovske porodice, koja je prerasla u krvavi sukob.

U ovom incidentu učestvovalo je sedam osoba, a četiri osobe su povrijeđene. Sve je počelo tako što je jedan 46-godišnjak sa svojim automobilom pokušao pregaziti 47-godišnjeg muškarca u trenutku kada je ovaj s kolegama asfaltirao dionicu ceste.

Navedeni 47-godišnjak kojeg je udario vozilom, od siline udara bačen je na šoferšajbu vozila, nakon čega je vozač izašao na ulicu te mu je nožem dodatno nanio povrede na tijelu.

Ovom muškarcu pritekao je u pomoć njegov 38-godišnji kolega, no i on je povrijeđen nožem. Tek uz pomoć još jednog kolege savladan jr navedeni 46-godišnjak, koji je pri tome zadobio povrede na glavi.

Ipak, uspio je pobjeći s mjesta incidenta te je zvao zvog 63-godišnjeg rođaka da mu pomogne.

Ovaj mu je sa svojim 22-godišnjim sinom pritekao u pomoć, no druga strana ih je dočekala s kamenjem. Na tome se nije završilo, te su muškarci s gradilišta krenuli na njih s drškama od lopata i metli, a pri tome su im razbili njihovo vozilo, a navedeni 22-godišnjak zadobio je povrede glave.

Ubrzo je intervenisala policija, te je uspjela savladati a potom i privesti izgrednike, prenosi portal Nachrichten.at.

Izvor: Klix.ba