“Jugoslovenska robinja”: Ovo je djevojka koju je “kupio” milijarder Jeffrey Epstein

0
299
Foto: AP

Jeffreyja Epsteina, milijardera koji se u augustu ove godine navodno ubio u ćeliji, u zatvoru u Palm Beachu posjećivala je tada maloljetna Nadia Marcinkova, čije je ime u zatvorskom registru zavedeno kao Nadia Marcorkona.

Nadia je jedna od žrtava seksualnog predatora Epsteina koji ju je silovao i podvodio kada joj je bilo 16, odnosno 17 godina. Tokom boravka u zatvoru ga je posjetila oko 90 puta.

Britanski mediji navode da je Nadia u SAD došla kada je imala 15 godina, a priču o njenoj sudbini ispričala je druga žrtva milijardera, koja tvrdi da ih je Epstein obje maltretirao, silovao i podvodio, a vrlo često su morale da imaju seksualne odnose dok ih je on gledao.

Epstein ju je kupio od njene porodice u Jugoslaviji. Hvalio se da ju je doveo u SAD da bude njegova jugoslavenska seksualna robinja”, napisao je detektiv Joseph Recarey u svom izvještaju nakon razgovora sa žrtvom.

Iako je rođena u tadašnjoj Čehoslovačkoj, Epstein je Nadiju zvao “jugoslavenska robinja”, s obzirom da se sa svojom porodicom preselila u bivšu Jugoslaviju kada se dogodila Baršunasta revolucija.