Ko i s kojim ciljem stvara paniku, pita se predsjednik Lukašenko (VIDEO)

0
591

“Ovom psihozom smo sada praktično zaustavili ekonomiju cijelog svijeta. Ruska Federacija, koja u mnogočemu sliči nama i mi njoj, te praktično živimo u istim uslovima, je također smanjila proizvodnju. Vidite što se događa u privredi.

Kada su Sjedinjene Američke Države, što sam kritikovao danas, kada je Trump proglasio vanredno stanje u Americi…otvorenu ću reći de je to po meni iznimna kratkovidnost i glupost rukovodstva SAD. Ali Trump koje se bavio biznisom se brzo preorijentirao i njegova posljednja izjava meni se jako dopala. Rekao je ‘Ako se polako ne vratimo u preduzeća i ne počnemo s radom, bez posla će umrijeti puno više Amerikanaca nego od koronavirusa’.

Sada shvaćate zašto nisam zatvorio poduzeća. Glavni savjetnik administracije je prisutan i može potvrditi, da nam je savjetovano da zatvorimo granice, da zatvorimo sva preduzeća i sve stavimo u karantine i tada sam donio tešku odluku. To ćemo raditi kada bude potrebno. Ne razumijem zašto bismo zatvorili preduzeća.

A za virus sam već rekao. Mi svakog proljeća imamo virus i sad je tu neki koronavirus. Dva mjeseca sam osobno analizirao stope smrtnosti slučajeva u Bjelorusiji. Uporedio sam januar i februar iz 2018. i 2019. s 2020. godinom.

Imamo opći pad stope smrtnosti za 15 posto. A od upale pluća i koronavirusa kod nas niko nije umro za dva mjeseca.

Foto: Reuters

Pa zašto se onda zatvaramo i dižemo buku? Kada se završi ovo s koronavirusom, ne samo s virusom, već i psihozom, dosta toga imam interesantno da vam ispričam. Jaku puno. A vi razmislite o dva pitanja.

Prvo pitanje: Je li je infekcija koronavirus rukom stvorena ili se slučajno pojavila u vazduhu? Kome je taj virus bio potreban?

Drugo pitanje: još nećemo odgovoriti na njega. Kažite mi, u svijetu, počevši od mojih kolega političara pa naniže i drugih, jesu li probali da ovu virusnu bolest i psihozu iskoriste za svoje ciljeve i interese? Razmislite o pitanjima. Kome je ovo potrebno da bi iskoristio? Ko je objavio da je ovo vojna stvar? Treba Žute prsluke maknuti s ulice. Kod nekog su razlog izbori, kod nekog nešto drugo.

Svatko nešto uvija, zamotava, igra se s vatrom. Na tu temu ćemo porazgovarati kad se ovo završi”, zaključuje svoju izjavu predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Radi se o predsjedniku države koja posjeduje najviše bolničkih kreveta na 1.000 stanovnika u svijetu i koja pored svega odluči totalno ignorirati koronavirus. Prijedlog predsjednika Lukašenka da razmislimo o svemu nije za odbaciti.

ALEKSANDAR LUKAŠENKO, PREDSJEDNIK BJELORUSIJE, O KORONAKRIZI I INTERESNIM SKUPINAMA:

Izvor: Logično