Lukašenko: Svjetske sile bi da preoblikuju svijet uz pomoć koronavirus psihoze

0
202
Foto: Tanjug

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da svjetski moćnici mogu iskoristiti pandemiju koronavirusa za novu podjelu svijeta bez rata.

Prema riječima Lukašenka, već danas mnogi razmišljaju o glavnom pitanju: Šta će biti nakon pandemije virusa korone.

“Zar nemate utisak da svjetske sile žele da preoblikuju svjetski poredak uz pomoć ove takozvane psihoze koronavirusa, uključujući širenje infodemije”, upitao je Lukašenko, prenosi TASS.

On je podsjetio na prijedlog UN da se otštampa novac u visini od 10 odsto od svjetskog BDP za borbu protiv ekonomskih posljedica virusa korone.

“To je običan papir, dolar i tako polako gubi vrijednost, a ovim će samo da se skotrlja, docći će do inflacije. Šta ćemo mi sa našim rubljama, jasno je. Ko cće dobiti te hiljade milijardi, kod koga cće oni ostati? Zar neće bogati postati još bagatiji, a siromašni, još siromašniji? Tako će biti”, smatra Lukašenko.

Po njegovim riječima, države, uključujući Belorusiju, guraju se ka tome da se “zaustave, sjede i jedu svoje mizerne devizne rezerve”.

“I tada, kada se otštampa 10 odsto BDP-a, kod nas će doći oni koji su ‘na nogama’ i recći: uzmite malo, ali ćete morati da radite šta vam mi kažemo. Na takav način se može doći do nove podjele svijeta“, zaključio je predsjednik Belorusije.

Podsjetimo, Belorusija, zajedno sa Švedskom su jedine države u Evropi koje nisu uvele restiktivne mjere u borbi protiv korone.

Izvor: Agencije