NJEMAČKI BILD O SPREZI ALBANSKE VLADE I MAFIJE: Smije li ova zemlja da uđe u EU?

0
172

Smije li ova zemlja da uđe u Evropsku uniju? Albanija to želi, Brisel nema ništa protiv, a Nemačka izričito podržava pregovore o pristupanju te balkanske zemlje EU i priznaje joj veliki napredak u demokratizaciji, piše njemački “Bild”.

List ističe da je zemlja zaglibila u haos i da se nalazi na raskrsnici – ili će izabrati demokratski put ili će definitivno postati mafijaška republika.

U članku se također navodi da su nakon izvreštavanja lista o snimku na kome Rama pita regionalnog šefa izborne komisije da li je sve prošlo kao što je dogovoreno, vlasti ljutito reagovale, tvrdeći da je list kupljen, te da su optužbe (zasnovane na dokumentaciji albanskih i zapadnoevropskih istražitelja) potpuno neosnovane. Čak i albanski istražitelji potvrđuju verodostojnost audio-snimaka.

Narkomafijaš koji je navodno kupovao glasove za Raminu Socijalističku partiju je Astrit Avdiljaj, vođa bande od 44 ljudi, koji organizuje međunarodnu trgovinu drogom (kokain i heroin) u regionu i oko Drača. On i njegova braća rukovode bandom iz albanskog gradića Šijak.

Snimci otkrivaju kako se mafija pobrinula da određeni političar bude imenovan za kandidata Socijalističke partije, kao i kako je obezbedila da taj političar i Ramina Socijalistička partija bude izabrana. Na snimcima se čuje kako se mafijaški bos dogovora s lokalnim političarem ko će biti budući poslanik Socijalističke partije i kako će da kupi glasove za njega.

Narko-mafija, između ostalog, poziva šefa vodovoda, koji treba da se pobrine da njegovi zaposleni glasaju za Raminu Socijalističku partiju i njihovog kandidata.

Rama demantuje optužbe i sebe vidi kao žrtvu “nameštaljke”, ali kako konstatuje “Bild”, snimke koje je upravo albanska policija napravila ne može niko ukloniti.

Izvor: Tanjug