Povećan broj zaraženih među mladima u Evropi

0
56
Foto: Andrew Matthews/PA

Nekoliko evropskih zemalja bilježe povećanje broja zaraženih koronavirusom, a iz Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) upozoravaju da bi uzrok tome mogao biti porast infekcija među mladim ljudima.

Nekoliko zemalja na području Evrope prijavljuju sve veće širenje infekcije među mlađim populacijama, što izaziva zabrinutost zdravstvenih vlasti, naročito u vreme ukidanja restriktivnih mjera i otvaranja granica, istakao je evropski šef SZO Hans Kluge, javlja BBC.

Holandija je posljednjih sedmica prijavila veće stope zaraze među mlađim starosnim grupama u odnosu na starije ljude.

Zvaničnici u francuskoj Bretanji optužili su mlade između 18 i 25 godina za širenje virusa, rekavši da ne prate mjere distanciranja i nošenja maske kao ostali građani.

U Madridu, glavnom gradu Španije, gde vlasti pokušavaju zaustaviti porast infekcije, šefica regionalne vlade Isabel Diaz Ajuzo izdala je upozorenja zbog ponašanja mladih rekavši: “Oni ugrožavaju komšije, ali i njihovu akademsku i radnu budućnost”.

Britanski premijer Boris DŽonson upozorio je da postoje znaci drugog talasa korona virusa u Evropi, dok je Margaret Haris iz SZO istakla da je ono što trenutno vidimo “jedan veliki talas korona virusa” koji se širi cijelim svijetom.

Izvor: FoNet