Premijer Luksemburga i njegov suprug ugostili premijerku Srbije i njenu partnerku (FOTO)

0
391
Foto: Twitter / Xavier Bettel

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je prošlog ponedjeljka bila u dvodnevnoj posjeti Luksemburgu, retvitovala je nekoliko fotografija koje je luksemburški premijer Xavier Bettel objavio na Twitteru, nastalih tokom njihovog susreta i obilaska grada, a na kojima se vide i njihovi partneri.

“Zvanično ću primiti srpsku premijerku, a večeras Gotje Destenay i ja rado pozdravljamo naše prijatelje Anu Brnabić i Milicu i zajedno obilazimo grad Luksemburg”, napisao je Bettel na nalogu na Twitteru.

Premijerka je retvitovala poruku i dodala da je Luksemburg jedan od najljepših gradova i da se zahvaljuje Betelu na pozivu da ga posjeti.

Foto: Twitter / Xavier Bettel

“Posle njegove posjete Srbiji u maju, uzbuđena sam što mogu da radim na jačanju veza između Srbije i Luksemburga”, napisala je premijerka Srbije.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravila je u dvodnevnoj posjeti Luksemburgu, tokom koje se sastala s najvišim zvaničnicima te zemlje i učestvovala na Ekonomskom forumu Srbija-Luksemburg.

Brnabićeva je boravila u Luksemburgu na poziv predsjednika vlade Bettela, koji je srpskoj premijerki upriličio svečani doček sa vojnim počastima na Trgu Klerfonten u Luksemburgu.

Teme razgovora dvoje premijera bili su bilateralni odnosi, kao i evropske integracije i odnos između Evropske unije i Zapadnog Balkana.

Foto: Twitter / Xavier Bettel

Izvor: Tanjug