Ramzan Kadirov poklonio petogodišnjaku nov Mercedes nakon što je uradio 4.150 sklekova

0
264
Foto: Instagram

Rahim Kuriev (5), poznat kao “Čečenski Švarceneger”, navodno je sklekove radio 2.25 sati, a onda je svoj uspjeh posvetio Kadirovu, prenose agencije.

Dirnut ovim gestom, Kadirov je posjetio dječaka kako bi mu uručio “prigodan” poklon za svakog petogodišnjaka: ključeve potpuno novog Mercedes benza poklonio mu je prilikom prvog susreta.

“Ovaj automobil je poklon od Aimane Kadirove (majke lidera), predsjednice dobrotvorne fondacije ”Ahmat Kadirov” (liderov preminuli otac), neka te otac vozi u njemu, zaslužujete da putujete u bijelom Mercedesu”, rekao mu je lider Čečenije.

Oduševljeni dječak rekao mu je da bi mogao uraditi 5.000 sklekova ako je potrebno, a onda se popeo na haubu i pokazao svoje umijeće.

Rahim je otad postao poznata ličnost u Čečeniji. Njegov Instagram profil ispunjen je slikama i videozapisima na kojima diže tegove, obara ruke i pokazuje koliko je snažan.

Dok se još ne zna je li postavio rekord i dok se čeka zvanična potvrda od Ruske knjige rekorda, dječak je sigurno postavio svjetski rekord kao najmlađi vlasnik bijelog Mercedesa C klase.

Izvor: Avaz.ba