Tražiocima azila za Ramazan poslužena svinjetina

0
240

Tražiocima azila, koji su smješteni u karantin na bečkom sajmu, nakon što je u njihov smještaj ušao virus korona, nadlježni su servirali svinjsko meso za vrijeme Ramazana.

Krajem prošle nedjelje u smeštaju za tražioce azila “Haus Erdberg” otkriveno je više inficiranih. Najprije je testovima utvđeno da je 15 osoba zaraženo, a nakon što su pristigli svi rezultati broj zaraženih se popeo na 26, među kojima je i četiri službenika te ustanove. Pojava virusa korona u smještaju za 300 osoba povećala je drastično i broj inficiranih u Beču.

Tražioci azila premješteni su na bečki sajam, gdje je inače bila uspostavljena privremena kovid bolnica. Preseljenje u novi smještaj sprovedeno je uz policiju, pošto su pojedini tražioci azila mislili da će biti proterani, pa su pokušali da pobjegnu.

Nakon problema oko preseljenja uslijedio je problem oko ishrane. Njima je, prvog dana, servirano svinjsko meso, odnosno paradajz punjen slaninom.

Na to su muslimanski lokalni političari iz Beča pokrenuli akciju i u roku od par sati obezbijedili adekvatne namirnice za pretežno muslimane.

Upravnici privremene kovid bolnice, “Savez samarićana”, potvrdili su da je bilo problema sa ishranom, ali i ukazali da su mogli sami riješiti problem, jer imaju dovoljno vegetarijanskih i veganskih obroka u skladištima.

Autor: Tanjug