Turska / Uspomena na pripadnicu snaga sigurnosti Guler poginulu u pokušaju puča čuva se u Hatayu

0
141
Foto: Anadolija

U noći 15. jula 2016. godine kada su pripadnici terorističke organizacije Fetullahci (FETO) pokušali izvesti državni udar u Turskoj, poginula je i Gulsah Guler, zamjenica komesara u Golbasiju, a predmeti koji su joj pripadali čuvaju se u jednoj prostoriji u Hatayu, javlja Anadolu Agency (AA). 

Njena porodica živi u Kirikhanu, a lstvari koje su pripadale hrabroj Gulsah pomno čuvaju oni koji su je najviše voljeli. U jednoj prostoriji izložena je njena uniforma, obuća, fotografije, ali i drugi predmeti koji su joj pripadali. 

Njena majka Emine kazala je kako žele sačuvati uspomenu na Gulsah. 

Dodala je kako joj kćerka mnogo nedostaje i da zbog toga mnogo vremena provodi u ovoj prostoriji. Smatra kako zbog smrti kćerke ima osjećaj da je mnogo toga ostalo nedorečeno i nedovršeno. 

Foto: Anadolija

Osvrnula se i na borbu protiv terorističke organizacije Fetullahci. 

”Drago nam je što je naša država odlučila odlučno se boriti protiv FETO-a. Nadam se da će teroristi biti poraženi. Mi nemamo kud. Ostat ćemo u svojoj državi, nećemo bježati”, rekla je Guler koja je dodala kako su spremni i umrijeti za svoju državu, kao što je to bila i Gulsah. 

Foto: Anadolija

Gulsahina sestra Busra kazala je kako su 15. jula istovremeno osjećali i bol i ponos. 

“Nama dan prolazi u ovoj sobi, uz uspomenu na moju sestru. Veoma je teško ostati bez sestre, ali sam ponosna i sretna što je barem poginula kao šehid“, rekla je Busra.