Audi predstavio redizajnirane modele Q8 i SQ8

0
79
blank

Pet godina nakon dolaska na tržište, Audi Q8 je sada “zategnuo” bore.

Audi je predstavio obnovljeni model Q8 I SQ8, a na prvi pogled se vidi da je roadster SUV lider dobio blage vizuelne promjene fokusirane na prednja svjetla, kao i nove opcije boja karoserije i dizajna felgi. Također, tehnologija je u fokusu jer je relevantna i korisna.

Novi Q8 je snažan konkurent, a Audijeva strategija je navedena kao faktor u njegovoj evoluciji. Nova HD Matrix LED opcija je na laserski pogon i ima maksimalnu brzinu od 70 kilometara na sat, kao i digitalnu pogonsku tehnologiju i veliku izlaznu snagu. Promjene su doživjela i stražnja svjetla povezana Drove linijom pune dužine, a opciona OLED tehnologija omogućava više “trikova”.

Osmougaona Singleframe reetka hladnjaka je također novija redistribucija vertikalnih prorezima standardnog modela Q8, sa detaljima u obliku modela SQ8 označenim sa “L.”

Usisnici u braniku dobili su novi izgled te su isaknuti aluminijskim, kao i opcionim crnim detaljima. Standardni Q8 je robustan i ima snažan predajnik, kao i novi sistem sa mogućnostima preraspodjele. Paleta boja je u vlasništvu Sakhira zlatne, Ascari plave i Chili crvene boje, a dostupna je za kupovinu u dobi od 21 do 23 godine.

Infotainment sistem je kompatibilan sa tri različite aplikacije, uključujući Spotify i Amazon Music, koje su kompatibilne sa Hardverom. Audi Virtual Cockpit prikazuje različite grafike za navigacioni sistem vozila. Opcije dostupne za izgled unutrašnjosti sa devet ukrasnih umetaka su proirene.

Serijska verzija Audija Q8 ima dizel i benzinski motor sa rasponom od 228 i 500 KS. V6 motori su upareni sa 8-stepenim Tiptronic mjenjačem I 48V blagim hibridnim sistemom. Ova opcija je dostupna na tržištu, a uključuje i Q8 TFSIe PHEV i RSQ8.

Pojednostavljeno rečeno, standardni ovjes se može koristiti ili sa prilagodljivim zranim ovjesom elektronskog kontrolera ili sportskom varijantom, što je standard SQ8 za korištenje u samotnoj igrački. Izbor se zasniva na sportskoj specifičnoj diferencijaciji, kao i na stabilnosti elektromehaničkog aktivnog sistema u sadašnjem trenutku. Audi dileri su predstavili potpuno novi i poboljšani sistem za trenutni model Q8, koji ima niz jedinstvenih karakteristika.

Audi Q8 se u Evropi može kupiti za 86.700 eura za Q8 45 TDI quattro i 119.500 eura za SQ8 TFSI.