Mansory pripremio Mercedes-AMG G63 s unikatnom šemom boja

0
856
blank

Mansory je tuner koji nudi poboljšanja izgleda i performansi za različite modele, a njegov Mansory Bespoke program je zadužen za unikatne automobile namijenjene klijentima. U fokusu najnovijeg projekta je Mercedes-AMG G63.

Vizuelni preobražaj modela G63 pored novog prednjeg branika, blatobrana, krovnog spojlera i drugih komponenata od karbinskih vlakana prodrazumijeva i šemu boja koja počinje s tirkiznom naprijed i završava crnom nazad. U Mansoryju su ovu šemu nazvali “Algorithmic Fade”, a iskoristili su crni simbol koji postaje sve “gušći” prema nazad.

Tuner je za G63 izabrao crne 24-inčne felge.

blank

Mansory je poradio i na pogonu, ugradio je veće turbopunjače za 4,0-litatrski twin-turbo V8 motor, koji je “sakriven” karbonskim poklopcem. Ugrađen je i novi downpipe, kao i novi izduvni sistem visokih performansi. Elektronika je reprogramirana, a rezultat je povećanje snage. Tako sada V8 motor razvija 850 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta umjesto fabričkih 585 KS i 850 Nm. Snažni SUV od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,5 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Unutrašnjost je ponovo presvučena, a krasi je specijalna boja pod nazivom Feroza. SUV je dobio sportski upravljač urađen u kombinaciji kože i karbona, tirkizne karbonske detalje i aluminijske sportske papučice. Umeci na vratima, centralni naslon za ruku i sjedišta su presvučeni kožom.

Mercedes-AMG G63 je najnovija u nizu kreacija koje su stigle iz Mansoryja u posljednje vrijeme, a među njima su Mercedes-Maybach S-Klasa, Ferrari Monza SP2 i Lamborghini Urus.

blank