Volkswagen Golf GTI BBS Concept budi nostalgiju

0
646
blank

Otkako se pojavio na tržištu, Volkswagenog model Golf GTI se mnogo promijenio, ali njegovi ključni atributi, njegov osnovni karakter i osobine, uglavnom su i dalje prisutni.

Golf GTI danas živi svoju osmu generaciju, a sada je pojavio koncept koji ga “vraća u prošlost” i budi nostalgiju dok spaja elemente druge generacije iz sredine osamdesetih te osme tehnološki savremene osme generacije. Rezultat te kombinacije je GTI BBS Concept, prenosi Klix.ba.

Da stvar bude jasna, radi se samo o vizuelnim promjenama, jer je pogon Golfa GTI, koji je najsnažniji ikad, ostao isti. To znači da se ispod haube nalazi 2,0-litarski četverocilindrični motor koji razvija 241 KS i 370 Nm obrtnog momenta. Jedina promjena je novi Borla izduvni sistem koji je poboljšao zvuk i omogućio malo više snage.

blank

I vizuelne promjene su manje, a čine ih 19-inčne BBS Super RS felge zlatzne boje već legendarnog dizajna. Dolaze sa Delinte gumama dimenzija 235/35/19 D7. Felge definitivno privlače najviše pažnje, ali postoje i druge manje promjene. Automobil je spušten zahvaljujući H&R oprugama i drugim komponentama.

Koncept je očekivano lakiran u bijelu boju, dok kontrast prave crni i crveni detalji.

blank