Beograd / Adisa Tufo iz Sarajeva dobitnica priznanja “Dama godine 2018”

0
1043
blank

U Beogradu je, u utorak 24. aprila 2018. godine, održana gala svečanosti, koja je upriličena povodom dodjele priznanja “Dama godine 2018”.

Događaj je bio zatvorenog tipa, za oko 250 VIP zvanica iz svih sfera života, a među laureatima su se našle dame iz društvenog, javnog i privrednog života koje su postigle uspjeh na raznim poljima, a pri tome zadržele svoju suptilnu stranu ličnosti, ženstvenosti i posebnosti i kao takve pedstavljaju primjer u svojoj sredini, piše Bussiness Magazine.

Među dvadesetak dobitnica ovog prestižnog regionalnog priznanja je i bosanskohercegovačka aktivistica i poduzetnica Adisa Tufo iz Sarajeva. Njen rad, društveni angažman i stvaralaštvo itekako su primijećeni i pored članstva u VIP klubu “DAME” dodijeljeno joj je priznanje “Dama godine 2018“.

Ova uspješna karizmatična dama nosilac je brojnih lokalnih i regionalnih priznanja u području poduzetništva i društvenog angažmana, a od sada je i vlasnica priznanja “Dama godine” za svoju ženstvenost, doprinos ženskom poduzetništvu i društvenom angažmanu, zagovarajući ideje o rodnoj ravnopravnosti, položaju žene u cjelokupnom društvu i jednakim šansama za sve, bez obzira na polnu ili bilo koju drugu pripadnost.

blank

Kao generalna direktorica kompanije ČIP sistemi od 2013. godine u svom radu promiče općeljudske vrijednosti. Kroz vlastiti angažman, ali i kroz rad kompanije senzibilira javnost o osobama sa invaliditetom i njihovoj afirmaciju u društvu, promiče individue, žene, mlade, udruženja i projekte koje doprinose boljem življenju, o čemu je pisala i u svojoj knjizi „Vruć krompir“, priči o ljubavi, strasti, poduzetništvu i snovima jedne žene.

“Priznanja jesu lijepa i često dolaze nekako na kraju. Drugima se često čini iznenada, ali toliko je truda i nevidljivog djelovanja uloženo, da bi vas na kraju neko prepoznao. Najvažnije je uživati u procesu, u svakom danu koji nam je darovan i uvijek davati svoj maksimum. Naravno, svako mi je priznanje drago i svako me obavezuje. Kako prolaze godine, redaju se i priznanja, ali i moji ciljevi postaju veći, smjeliji i vjerujem da će toga biti još. Regionalno priznanje “Dama godine” mi je posebno drago, jer odaje počast mojoj “ženskosti” i ženstvenosti. Jesam uspješna u svom poslu, ali sam na prvom mjestu žena i majka i uživam u svim onim čisto ženskim stvarima, koje ženu i čine ženom. “Dama godine” je i namjenjena takvim ženama, zar ne…?“, kazala je o priznanju Adisa Tufo, ističući zadovoljstvo što se nalazi u Beogradu sa uspješnim ženama Srbije i regiona, koje također čine Balkan ljepšim mjestom za život.

Godišnju dodjelu priznanja istaknutim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života “Dama godine“ organizuje od 2014. godine predsjednik Udruženja građana “Dete u srcu”, Dejan Pantić, koji kao idejni tvorac događaja namenjenog ženama, važi za jednog od izuzetno cijenjenih i priznatih džentlmena među damama. Pantić i njegova ekipa su se zaista potrudili da damama prirede noć za pamćenje.

Među dobitnicama ove godine su mnoge dame, mahom iz svijeta biznisa i estrade. Noć su uljepšalje Neda Ukraden, Zorica Brunclik, Boris Novković, Suzana Mančić, ali i mnoge druge javne ličnosti iz Srbije i regiona. Fantastična prilika za umrežavanje, ali i širenje pozitivne energije, koja je obilježila ovu toplu beogradsku noć.