Ljajić i Alijev o unapređenju političke i ekonomske saradnje

0
923
blank

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Bakuu sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, sa kojim je razgovarao o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa dvije zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, Alijev je izrazio zadovoljstvo stepenom političke saradnje Srbije i Azerbejdžana koja je na nivou strateškog partnerstva, dodajući da bi i u ekonomskoj sferi odnosi dvije zemlje u skorijoj budućnosti trebalo da dostignu taj nivo.

Predsjednik Azerbejdžana je istakao i da očekuje uspješan završetak razgovora o kreditiranju izgradnje autoputa Ruma-Šabac-Loznica od strane Azerbejdžana, kao još jednog dokaza uspešne saradnje dvije zemlje u oblasti infrastrukture.

Alijev i Ljajić su tokom sastanka definisali sektore poljoprivrede i turizma kao oblasti u kojima postoji najveći potencijal za proširivanje obima međusobne razmjene.  Tokom boravka u Bakuu, Ljajić je sa ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom otvorio privredni forum na kome su predstavnici turističkih destinacija Palić, Sokobanja i Banja Rusanda, potencijalnim azerbejdžanskim investitorima predstavili svoje razvojne projekte.