Sajam zapošljavanja u Prijepolju: Najveća potražnja za tekstilcima

0
961
blank
Foto: ppmedia.rs

Na sajmu zapošljavanja u Prijepolju 25 poslodavaca ponudilo je oko 150 novih radnih mjesta nezaposlenim licima. Najveća potražnja bila je kao i prethodnih godina za strukom tekstilaca, dok je najmanje bilo onih koji su iskazali potrebu za visokoobrazovanim kadrom, piše PP Media.

Na birou rada četiri opštine koje pokriva prijepoljska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se nešto više od 17 hiljada nezaposlenih lica što je za oko 6% manje u odnosu na prethodnu godinu, od tog broja čak njih 60 % čine lica sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme.

“Najveći broj nezaposlenih lica je u Priboju oko 5.250, zatim u Sjenici 5.180, u Prijepolju je taj broj 4.780 dok se na evidenciji rada najmanje nezaposlenih lica nalazi u Novoj Varoši oko 2.000”, kazala je direktorka NSZ Filijale u Prijepolju Ana Pejović.

Opština Prijepolje je iz svog budžeta za tekuću godinu izdvojila je 10 miliona dinara, kao podsticajna sredstva za zapošljavanje i stručnu praksu, pa bi na osnovu toga posao trebalo da pronađe nešto više od 100 lica.

blank
Stana Marković predsednica SO Prijepolje, Ana Pejović direktorka NSZ Filijala Prijepolje, Edib Kajević član Opštinskog vijeća i i Suanita Čelebić firma Trendteks Prijepolje (Foto: www.ppmedia.rs)

“Uz pomoć opštinskih sredstava realizovaćemo iste mjere kao i prethodnih godina a to su stručna praksa, javni radovi, samozapoljavanje za nove privrednike i otvaranje novih radnih mesta”, kazala je predsjednica Skupštine Stana Marković.

Poslodavci su jednoglasni u ocjeni da bez obzira na činjenicu što se na berzi rada nalazi jako puno nezaposlenih lica oni teško dolaze do kvalitetne radne snage.

Gosti sajma zapošljavanja bili su predstavnici Kancelarije za mlade opštine Prijepolje koji su zajedno sa učenicima Tehničke i Ekonomsko-trgovinske škole vršili promociju prijepoljskih suvernira koji su nastali kao rezultat rada učenika ove dvije škole.

Sajam zapošljavanja organizuje se kao jedna od mjera aktivne politike zapošljavanja. Nakon Prijepolja idućeg petaka on će biti organizovan u Priboju.