Turski Flex otvara pogon u Priboju: Do kraja 2019. zapošljavanje 350 radnika

0
1187
blank

Turska kompanija Flex academy zakupila je nedavno 20.000 kvadrata prostora Slobodne zone Priboj, prenosi portal PP Media.

“Obaveze koje je preuzeo turski investitor zakupom skoro 20 hiljada kvadrata je da u prvoj godini zaposle 200 radnika, a u narednoj godini još dodatnih 150”, kazao je pomoćnik predsednika opštine Priboj za lokalni ekonomski razvoj Jasmin Hodžić.

“Naša firma se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom svih vrsta cijevi i ima tržište u Americi i cijeloj Evropi. Planiramo da većinu naše izvozne proizvodnje instaliramo ovdje u Srbiji u sljedeće tri godine. Dopremili smo dio mašina i za mjesec dana počinjemo proizvodnju”, kazao je direktor turske firme Flex academy Sulejman Karakus.

On navodi da do leta očekuju i drugi kontigent mašina, pa će uposliti oko 200 radnika ove godine, a do kraja sljedeće ukupno oko 350 radnika.

Flex academy bavi se proizvodnjom creva, čeličnih cijevi, šupljih profila i fitinga.

Istovremeno, Opštinsko vijeće Priboja navodi da su potpisivanjem ovog ugovora ispunjeni ciljevi popunjavanja kompletnog postojećeg zatvorenog prostora pogona u Slobodnoj zoni.

Na sjednici je usvojen i plan investicija za ovu godinu u infrastrukturnom opremanju grinfild prostora zone u ukupnoj površini od 5 hektara.

U ovoj godini očekuje se i pokretanje proizvodnje u FAP-ovom pogonu Preseraj, koji se nalazi u okviru prostora Slobodne zone.