Za pripadnike sektora bezbjednosti u Prijepolju i Novom Pazaru: Počinje gradnja stanova za 500 eura po kvadratu

0
1667
blank

Lokacije na kojima mogu da se grade stanovi za pripadnike sektora bezbjednosti su pripremljene i praktično 7.400 stanova može da počne da se gradi u drugom i trećem kvartalu godine, odnosno od marta, pa nadalje, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“Pripremili smo lokacije na kojima mogu da se grade stanovi već od marta mjeseca, u šest gradova. Jedna lokacija je u Beogradu, zatim u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu”, rekla je Mihajlović za Tanjug, nakon druge sjednice Nacionalnog savjeta za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbjednosti.

To, kako kaže potpredsjednica vlade, nisu jedini gradovi koji su iskazali želju da se baš tamo grade stanovi za snage bezbednosti, to su učinili i Leskovac, Obrenovac, Kikinda, ali ima i drugih gradova gde postoje potrebe za izgradnjom stanova, poput Novog Pazara, Prijepolja, Užica, Čačka…

“Mi ćemo u narednom periodu razgovarati sa njima i tražiti od njih da nam ponude lokacije, koje naravno moraju da budu spremne, sa planskom dokumentacijom, sa određenom komunalnom infrastrukturom, o čemu ćemo takođe razgovarati na narednoj sednici”, rekla je Mihajlović.

Najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbjednosti biće četiri sprata, a cijena će biti u prosjeku 500 evua po kvadratnom metru, dok će, kako je rekla, izgradnja jedne zgrade trajati oko godinu dana.

“Sve to ćemo imati do detalja, tačno kako se subvencioniše, kako je kreditiranje, koliko učestvuje u tome država, a očekujem i da dobijemo model finansiranja od Ministarstva finansija i to ćemo imati za dve nedelje, kada budemo opet imali sednicu i verujem da ćemo onda krenuti da gradimo”, rekla je potpredsjednica vlade.

Gradovi koji su do sada iskazali potrebu se i kod njih gradi su Užice, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Valjevo, Zrenjanin, Bor i Zaječar.