Abazović branio ministra koji je bio na Danu RS-a: Je li mu se se iko zahvalio što je bio u Srebrenici

0
286
blank
Foto: N1

Premijer Crne Gore Dritan Abazović stao je u zaštitu ministara Vlade Crne Gore Aleksandra Damjanovića i Goran Markovića koji su prisustvovali obilježavanju neustavnog “dana RS-a”.

“Kovač je bio u Potočarima, prvi je ministar pravde koji je pošao na obilježavanje deportacije Bošnjaka i tada nisam čuo aplauz, a sad očekujete da napadam Kovača, to se neće desiti”, kazao je Abazović.

Rekao je i da Damjanović i Kovač podržavaju teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da ministri imaju pravo na svoje političke stavove

“Nisam vidio da je neko pohvalio šestočlanu delegaciju koja je pošla u Potočare. Ne očekujte od mene da stanem nekom nogom za vrat, naravno da neću smijeniti Damjanovića i Kovača”, kazao je Abazović.

Premijer Crne Gore je prilično bezobzirno pitao da li se neko zahvalio Marku Kovaču koji je prisustvovao 11. jula u Srebrenici ubijenim u genocidu, prenosi Klix.ba.

“Je li neko zahvalio tom Marku Kovaču što je bio u Srebrenici? Ja sam mu rekao, opet ću mu reći zato jer sam pravedan, a nisam siguran da smo svi takvi. A kad treba neko medijski da se linčuje onda svi stajemo u red, mene u takvom redu neće biti, tako se ne rješavaju stvari”, kazao je Abazović.

Pravdanje prisustva ministra obilježavanju neustavnog Dana RS-a, time što je ranije bio na obilježavanju genocida u Srebrenici je ciničan pokušaj odbrane neodbranjivog. Samim prisustvom Kovača u Srebrenici pokazuje se neiskrena predstava Abazovićeve vlade i svojevrsno ismijavanje.

Prisustvo na obilježavanju genocida u Srebrenici je civilizacijska obaveza odavanja počasti žrtvama najvećeg zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata i tražiti aplauz za takvo nešto je samo uvreda žrtvama i pokazatelj da posjeta nije bila iskrena nego produkt politikanstva.

Izvor: Klix.ba