Abazović: Nova Vlada da stopira maćehinski odnos prema Pljevljima

0
812
blank
Foto: gov.me

Nova Vlada Crne Gore treba da stopira maćehinski odnos koje su predhodne vlade imale prema Pljevljima, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, koji je boravio u radnoj posjeti Opštini Pljevlja.

Zajedno sa njim u posjeti Pljevljima boravio je i ministar, ekologije, urbanizma Ratko Mitrović, kao i ministar unutrašnjeih poslova Sergej Sekulović .

“Smatramo da je krajne diskriminatorska politika da Pljevlja toliko daju Crnoj Gori, a da se toliko malo vraća Pljevljima krajne nekorektna i što se nas tiče želimo diskontinuitet u tom pravcu i da pomognemo koliko je to u mogućnosti Vlade a generalno znate da imamo velike probleme vezano za ekonomska pitanja i pitanja javnih preduzeća koja djeluju prevashodno u Pljevljima. Vlada je otvorena za sve inicijative i želi da gradi partnerstvo sa svim lokalnim zajednicama gradovima a naročito sa Pljevljima koji ponavljam neočekivano i ostavljena na marginama“, rekao je Abazović.

Kazao je je da su održali i sastanak kojem je prisustvovao i vd direktora Uprave policije, sa predstavnicima svih odborničkih klubova u Opštini Pljevlja.

“Mi smo ljudi koji različito percipirammo politiku. Različito percipiramo i načine koji vode prema rješenjima nekih problema. Mislim da smo zajednički konstatovali da svi želimo da uputimo poruku iz Pljevalja da stojimo maksimalno posvećeni multikulturalnoj i građanskoj Crnoj Gori. Da bilo koje političko ili nacionalno opredjeljenje ne treba da bude razlog za podizanje tenzija u našem društvu. Da ne bude razlog za stvaranje slike o Pljevljima koja to ne zaslužuju.

Želimo svi da kažemo da su Pljevlja grad u kojem su svi dobrodošli i u kojem se svi građani trebaju i moraju osjećati sigurno. Takvu smo poruku dobili i od Opštine i načelnika CB takvu poruku šalju i političari koji su ovdje i Vlada i ne želimo da nam se ikada desi da po pet ili deset dana u medijima ide slika iz Pljevalja koja nije dobra koja ne odgovara onome što je stvarno stanje stvari u Pljevljimai želimo da zajednički gradimo budućnost na način što ćemo jačati sve demokratske institucije u Crnoj Gori i biti posvećeni javnom interesu“, rekao je Abazović.

Abazović je najavio i smjenu rukovodstva u određenim javnim preduzećima.

“Vlada će uskoro donijeti odluke koje se tiču smjena u određenim javnim preduzećima i mislim da će se početi sjutra sa tim“, rekao je Abazović.

Na pitanje da li će biti smijenjeno rukovodstvo Termoelektrane i Rudnika uglja Abazović je kazao da ne bi govorio o imenima, dodajući, pak da predhodni menadžmenti teško može očekivati da ostane na tim pozicijama, jer se radi o Vladi diskontinuiteta.

“Ne bih govorio o imenima i mislim da ova vlada ide u koncept diskontituiteta i predhodni menadžment teško da može da očekuje da ostane na tim pozicijama.Stvoreni su veliki dugovi.Nije se radilo domaćinski. Ne kažem da je to odluka svih preduzeća. Neki će možda biti i koleteral svega ovoga ali u svakom slučaju mi krećemo u reforme. Bahat odnos prema državnom budžetu, i lokalnom budžetu državnih preduzeća mora da se zaustavi“, rekao je Abazović.

Izvor: Vijesti.me