Abazović obećao otvaranje graničnog prijelaza Petnjica-Tutin

0
695
blank
Foto: gov.me

Odbornik Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Opštine Petnjica Almir Muratović dostavio je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću zvaničan zahtjev za otvaranje graničnog prijelaza koji bi povezao Petnjicu i Tutin.

Muratović je kazao da su Petnjica i Tutin tradicionalno povezani regioni, ali da ih trenutna putna infrastruktura više razdvaja nego povezuje.

“Graničnim prijelazom bi udaljenost između dvije opštine sa trenutnih 110 kilometara bila umanjena na 30 kilometar”, rekao je Muratović, dodajući da bi granični prijelaz bio višestruko značajan za građane Petnjice, jer bi donio bolju povezanost tog regiona, što bi značilo i veliku šansu za ekonomski razvoj bihorskog kraja.

Abazović je prihvatio zahtjev i obećao da će što prije otvoriti granični prijelaz.

“Sastanak je bio prilika da odbornik Muratović i potpredsjednik Abazović razgovaraju o boljoj regionalnoj povezanosti, kao o ključnom faktoru ekonomskog razvoja Bihora i sjevera Crne Gore. Tom prilikom, Muratović je poručio da je Vlada u prilici da ispravi nepravdu koja je učinjena prema tom dijelu države, kao kraju iz kojeg je najviše stanovništva migriralo ka inostranstvu. Abazović je naročito naglasio položaj Bošnjaka i odnos koji je prethodna vlast ranije imala prema njima”, saopćeno je iz Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Izvor: CDM