Abazoviću pojačano obezbjeđenje: Čuvaju ga specijalci sa dugim cijevima, vozi se u blindiranom vozilu

0
2128
blank

Dritana Abazovića, potpresjednika vlade Crne Gore i koordinatora bezbjednosnih službi, od nedjelje čuvaju specijalci naoružani dugim cijevima, a njegovo obezbjeđenje zadužilo je blindirani automobil, navode podgoričke “Vijesti”.

Povećan je i broj pripadnika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, koji su raspoređeni oko zgrade u kojoj Abazović stanuje, ali i na mjestima na kojima boravi. Ove mjere su donijete nakon što je policija Crne Gore objavila da je kavački klan planirao da ubije Abazovića zbog hapšenja jednog od vođa kavčana Slobodana Kašćelana.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, nakon informacije o mogućoj ugroženosti koordinatora bezbjednosnih službi, Abazović je u nedjelju ekspresno dislociran iz Herceg Novog gdje je boravio u službenoj posjeti.

“Tokom rada sa stranačkim kolegama, stigla je informacija o njegovoj ugroženosti, nakon čega mu je policijsko obezbjeđenje odmah pojačano i promijenjen mu je plan rada za drugi dio dana, odnosno hitno su ga prevezli u Podgoricu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Iz MUP-a tvrde da saznanja koja su prikupili ukazuju na namjeru pripadnika organizovanih kriminalnih grupa da preduzmu aktivnosti na ugrožavanju života Abazovića.

Plan za likvidaciju Abazovića inspektorima je navodno priznao i jedan od uhapšenih iz te organizacije.

“Kad ubijem (Zorana) Ašanina, onda ćemo završiti i (Dritana) Abazovića jer nam je uhapsio šefa”.

To je navodno dio presretnute komunikacije uhapšenog Gorana Pantovića (43) sa jednim od pripadnika kavačke kriminalne grupe, koja je u posjedu policije.

Pantović je juče ujutru lišen slobode zbog likvidacije Mojkovčanina – Zorana Ašanina (65).

Abazović je bio je uključen u akciju policije, kada su uhapšeni kavačani Kašćelan, Vladimir Vučković, Miloš Radonjić, Krsto Maroš, Zoran Kažić i Darko Prelević, a procesuirani i Radoje Zvicer, Radoje Živković zvani Žuti, Milan Vujotić, Srđo Jurišević, Dragan Knežević, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević i Zdravko Perunović.

Izvor: Vijesti.me