Admir Muratović napadnut biber sprejom, saopćio da je policija privela napadača

0
861
blank
Foto: Facebook

Admir Muratović, zvaničnik Mešihata IZ-e u Srbiji, bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP), a od danas samostalni odbornik u Skupštini Grada Novog Pazara, objavio je na svom Facebook nalogu tvrdnje da je danas “pretrpio podli i kukavički napad od strane aktiviste SPP-a”.

“Upravo sam pretrpiio podli i kulavčki napad od strane altiviste SPP-a Feha Biševca. Ovaj napad je naručen i najavljen prije neki dan. Dvije godine vodim borbu protiv najokrelijih kriminalaca, ne krijem se, nisam doživio niti najmanju neprijatnost. Danas sam doživio, da iako sam krenuo da spriječim da ne dođe do fizičkog kontakta između mog brata i njega, on podlo isloristio trenutak i sasuo mi veliku količinu biber spreja u oči”, saopćio je Muratović.

On je nešto kasnije, u naknadnim statusima na Facebooku, objavio da je napadač na njega navodno uhapšen od strane policije. Međutim, iz Policijske uprave Novi Pazar, do trenutka objavljivanja ovog teksta, nije bilo zvaničnih informacija povodom ovog slučaja.

blank

Podsjećamo, Muratović je danas najavio da će, nakon jednogodišnje pauze, na političkoj sceni nastupati kao samostalni odbornik.

SPP Novi Pazar: Osuđujemo svaki vid nasilja, netačne tvrdnje o umješanosti SPP-a u incident

Povjereništvo Stranke pravde i pomirenja za Novi Pazar se večeras ogradilo od današnjih dešavanja između Feha Biševca i samostalnog odbornika Admira Muratovića, koji je ranije odlukom Predsjedništva isključen iz članstva ove stranke, te kako navode, “SPP ne odgovara za njegovo ponašanje”.

“Oštro osuđujemo svaki vid nasilja, te demantujemo tvrdnje da Stranka pravde i pomirenja ima ikakve veze sa iniciranjem ovog sukoba. Sukob dva građanina Novog Pazara je lične prirode, nastao kao posljedica korištenja društvenih mreža.

Ovim putem pozivamo nadležne organe da ispitaju sve navode u vezi sa današnjim događajem, te da se ukoliko u istim postoje elementi kršenja zakona sprovede postupak i donese odgovarajuća odluka”, saopćeno je iz Povjereništva SPP-a za Novi Pazar.

blank
blank

Izvor: Sandzacke.rs