Aidi Ćorović prijete zbog lažne vijesti o cijepanju zastave Srbije

0
781
blank
Scresnhot> ZouTube/Koraci

Društvo za održivu budućnost “Koraci” apelovalo je na građane da ne nasedaju na lažne vijesti koje se preko društvanih mreža i tabloida šire iz krugova bliskih Srpskoj Naprednoj stranci, a u kojima se potpredsjednica Društva Koraci Aida Ćorović satanizuje i označava kao legitimna meta progona.

“Od petka, kada se na društvenim mrežama pojavio sadržaj sa lažnog Twitter naloga pod imenom Aide Ćorović, u vezi sa protestom pod nazivom ‘Buna protiv mafije’ u Novom Sadu, ne stišava se orkestrirani govor mržnje. U toj lažnoj objavi stoji Aidino navodno priznanje da je na protestu pocijepala zastavu Srbije i da bi to učinila opet kao i da želi autonomiju za Vojvodinu i Sandžak, uz poruku Stop srpskom svetu! Lažni tvit koji se pojavio i u tabloidima i na desničarskim portalima pokrenuo je salvu uvreda, mržnje i direktnih prijetnji smrću Aidi Ćorović“, navedeno je u saopćenju.

Iz društva Koraci objasnili su da je na novosadskom protestu održanom 29. jula Aida Ćorović bila u grupi aktivista koji su bacili nekoliko bočica farbe na izlog prostorija Srpske napredne stranke i tom prilikom okupljeni su sa ulaza u prostorije SNS sklonili zastave Srbije kako ih u akciji ne bi prefarbali.

“Takođe, Društvo za održivu budućnost Koraci traži hitnu reakciju institucija, pre svih Odjeljenja za visokotehnološki kriminal i Policije kako bi se otkrili nalogodavci i izvršioci napada na društvanim mrežama i obezbijedila odgovarajuća zaštita za Aidu Ćorović.

Izvor: Beta