Ambasadori oduševljeni ramazanskim ambijentom u Novom Pazaru

0
705
blank
Foto: Grad Novi Pazar

Tokom mjeseca Ramazana žitelje Novog Pazara svake večeri, osim sa brojnih džamija, na iftar simbolično poziva i top koji se oko 20 sati oglašava sa gradske tvrđave.

Gradonačelnik Nihat Biševac, koji je četvrte večeri i sam ispalio jedan “plotun”, kaže da je riječ o vjekovnoj tradiciji grada na Raški i Jošanici.

Top na gradskoj tvrđavi su zato pojsetili i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, te ambasadori Egipta, UAE, Libije, Palestine, Turske i Maroka koji su iz Beograda došli na iftar i oduševili se ne samo ovom atrakcijom, već i ramazanskim ambijentom u Novom Pazaru koji se uklopio u ovdašnju međunacionalnu toleranciju, pišu “Novosti”.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

“Ovdje je slično kao u Maroku, a hrana vam je raznovrsna i ukusna. Jedva čekam da ponovo dođem”, poručio je ambasador Muhamd Amin Belhaj, dok je njegov kolega iz Palestine Mohamed Habhan posebno bio zadovoljan zbog činjenice da je dugogodišnji boravak u Srbiji, eto, “krunisao” i boravkom u jednom ovako svečarskom ambijentu.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

“Ovo je bila prilika da razgovaramo i o novim oblicima ekonomske, kulturne i sportske saradnje, a u planu je i organizovanje jedne investicione konferencije sa arapskim biznismenima”, kaže potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

Izvor: Novosti.rs