AZIZI KORISTI UGLJANINOVU IZJAVU: Poziva Bošnjake da se izjasne kao Albanci

0
798
blank

Na krilima zbunjujuće izjave lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, kojom je sandžačke Bošnjake pozvao da se izjasne, ne kao Bošnjaci, već kako se osjećaju, počela je i zvanična i otvorena kampanja albanizacije Bošnjaka Sandžaka od strane udruženja “Kosovo za Sandžak”.

Ono što je prethodno i najavio portal Sandžačke, se i desilo. Istim riječima i terminologijom koju je upotrebio Ugljanin počelo je djelovanje organizacije “Kosovo za Sandžak” i njihovih propagandista i pozivanje Bošnjaka Pešteri da se izjasne kao Albanci.

Na Facebook stranici ovog udruženja, koje ima specijalni status pri BNV, otvoreno je objavljen “poziv Albancima sandžačkog Peštera da se izjasne kako se osjećaju, poštujući svoje vlastite korijene”. Međutim, sasvim je jasno da je ovaj manipulativni poziv albanskih lobista otvoreno upućen Bošnjacima s namjerom da se manipuliše njihovim nacionalnim osjećanjima.

U objavi se govori o navodnoj manipulaciji nad albanskim narodom zbog koje se navodni Albanci decenijama izjašnjavaju kao Bošnjaci. Pozivaju se da ne nasjednu na navodnu manipulaciju od nekih i da potvrde svoje korijene od preko 300 godina, odnosno da su Albanci.

blank

Kao što smo i ranije upozorili i najavili, a u skladu s tajnim dokumentom “Zeleni ćulah” koji smo otkrili javnosti, krajnji cilj grupe koju predvodi Azizi jeste upravo preobraćivanje jednog dijela Bošnjaka u Albance na Popisu 2021. godine kao i ovladavanje najstarijom strankom u Sandžaku – SDA Sandžaka putem postavljanja podobnih i albaniziranih kadrova u vrhu te stranke.

Sulejman Ugljanin je još jednom pokazao naklonost tom projektu, neodređenim i zbunujućim izjavama, koje se sada koriste u kampanji albanizacije Sandžaka.

Naravno, i pored mnogih poziva da se Ugljanin i SDA Sandžaka ograde od Azizija i udruženja “Kosovo za Sandžak”, oni to nisu uradili i na indirektan način podržavaju niz uvreda i negiranja bošnjačkog identiteta koji su dolazili od strane Azizija i njegovih saradnika.

blank

Izvor: Sandzake.rs