Bačevac: Povećati nenamjenske transfere Novom Pazaru

0
189
blank
Screenshot/YouTube/SDP Srbije

Član poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac uložio je amandman na budžet Srbije za 2023. godinu tražeći da se nenamjenski transferi Novom Pazaru povećaju za 200 miliona dinara.

On je na sjednici Skupštine Srbije kazao da se nada da će amandman biti usvojen čime bi se ispravila “višegodišnja nepravda prema Novom Pazaru”, gradu koji, u odnosu na broj stanovnika, broj zaposlenih i nezaposlenih, prosječna primanja i druge kriterijume, ima najmanja nenamenska sredstva u državi.

“Novi Pazar ima najviše nezaposlenih, najniža prosječna primanja u državi i to treba da riješimo. Novi Pazar ima uvećan broj stanovnika za 20 odsto, mnogo mladih, najviše neriješenih infrastrukturnih problema, ovo je neophodnost. Novi Pazar je jedini grad u kojem osnovci idu u tri smene, djeca u vrtić u dvije smjene, to je neprihvatljivo”, poručio je Bačevac.

Kazao je i da Kraljevo dobija oko 200 miliona dinara više, iako ima manje stanovnika, manje nezaposlenih i veća prosječna primanja, a da na isti iznos sredstava iz republičkog budžeta računaju Sombor i Loznica, iako su znatno manji od Novog Pazara.

“Otkako smo u vlasti sa koalicijom SNS, pokušavalo se da se nadomesti iz budžetskih rezervi, ali to nije dovoljno i nije pravedno. Ne tražim ništa što nam ne pripada, želim da se ova država gradi na pravičnosti i jednakosti, principima na kojima svaki zdrav kolektiv počiva”, rekao je on.

Drugim rebalansom budžeta Novog Pazara za ovu godinu predviđena nenamjenska sredstva iz republičkog budžeta su 590 miliona dinara, dok su tolika planirana i za sljedeću godinu.

Izvor: Radiostoplus.com