BANU: Kujević nema pravo da prikuplja donacije u domovini i svijetu

0
511
blank
Foto: BANU/Facebook

Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti (BANU) se saopćenjem za javnost distancirala od aktivnosti Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) kojom upravlja Abdurrahman ef. Kujević.

Kako se tvrdi, Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF), kojom rukovodi Kujević, “samoinicijativno i samovoljno je prestala biti u funkciji bošnjačkog i bosanskog nacionalnog programa, koju su joj prvobitno propisali prvi osnivači”.

Prenosimo u cjelosti saopćenje BANU izdato u Sarajevu:

“Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti (BANU) putem medija obavještava javnost u domovini i svijetu da je Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF), samoinicijativno i samovoljno prestala biti u funkciji bošnjačkog i bosanskog nacionalnog programa, koju su joj prvobitno propisali prvi osnivači.

Stoga, direktor BNF-a Abdurrahman Kujević nema pravo da ubuduće u ime Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti prikuplja bilo kakve donacije u domovini i svijetu.

Na ovaj način skrećemo pažnju sa zahvalnošću dosadašnjim i budućim donatorima, koji su svesrdno financijski pomagali rad i djeovanje BANU preko BNF-a da svoje donacije ubuduće mogu prilagati direktno na račun BANU-a (za KM sredstva na transakcijski račun kod SPARKASSE BANK DD u Sarajevu na broj 1990490056576558, odnosnoza EUR SWIFT CODE: ABSBBA22 Sparkasse Bank DD BiH. Udruženje “Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti” IBAN BA391990490056576558, Štrosmajerova 1/11 71000 Sarajevo BiH) kako bi ova prva važna nacionalna institucija nauke i umjetnosti mogla nastaviti svoj rad i djelovanje na promociji bošnjackog etničkog i bosanskog nacionalno-državnog identiteta.”

blank