Beograd / Stjuardese iz Tirane u redu za vakcinu protiv korona virusa (FOTO)

0
476
blank
Foto: Instagram

Albanski avio-prevoznik “Albavings” jutros je organizovao dva čarter leta iz Tirane za Beograd, kojim su došli građani ove zemlje u najmeri da prime vakcinu protiv korona virusa. Tu priliku je iskoristilo i kabinsko osoblje ove kompanije.

Za besplatno cjepivo, koje je Srbija obezbijedila za strance, velika je pomama. Danas na Beogradskom sajmu mogli su se videti redovi onih koji čekaju da prime svoju dozu, prenosi “Blic”.

Uslovi su jednaki kao za građanje Srbije i pored lične karte i pasoša, stranim državljanima nije potrebna dodatna dokumentacija.

Među prijavljenima za vikend vakcinaciju, koja se pored dva mjesta u Beogradu, odvija i u Nišu, pored običnih građana, javio se i veliki broj i privrednika, a najviše ih dolazi iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Više od 2.000 Makedonaca ušlo u Srbiju

Granični prelaz Tabanovce između Srbije i Severne Makedonije od ponoći do 10 sati jutros prešlo je 2.139 građana od kojih je većina kolima otišla u Niš i Beograd na vakcinaciju, javljaju makedonski mediji.

Kako prenosi portal plusinfo.mk, neki građani koji su putovali ka Srbiji potvrdili su da su krenuli na vakcinaciju, a jedan od njih rekao je da se prijavio preko Privredne komore Sjeverne Makedonije koja je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizovala vakcinaciju.

Izvor: Blic.rs