Beograd / Sukob Šešelja sa Majkom Srebrenice: Ne mogu ti vratiti sina, nije bilo genocida

0
1243

Suđenje za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice 1995. godine, odloženo je ranije danas pred Višim sudom u Beogradu, jer na suđenje nije došao prvooptuženi Nedeljko Milidragović.

Nakon suđenja, predstavnica organizacije “Majke Srebrenice” Kada Hotić izjavila je da je to četvrti ili peti put da se zbog nedolaska optuženih odlaže suđenje i da se sve pretvorilo u predstavu.

“Ovo je, uglavnom, jedna pozorišna predstava, a pogotovo zbog posjetilaca na galeriji, među kojima je i Vojislav Šešelj”, rekla je Hotić.

blank
Foto: Anadolija

Ispred beogradskog suda predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj održao je konferenciju za medije na kojoj je izjavio da je apsolutna laž da je u Srebrenici bilo genocida i da će to i dokazati.

Tokom davanja izjava izbio je incident između Kade Hotić i Vojislava Šešelja, jer je Hotić rekla Šešelju da joj vrati sina.

Šešelj joj je rekao da joj ne može vratiti sina, ali i da u Srebrenici nije bilo genocida.

“Ja spremam knjigu od tri toma u kojoj ću dokazati da nije bilo genocida u Srebrenici” , rekao je Šešelj novinarima ispred Specijalnog suda gdje je sa članovima SRS-a došao da prati suđenje osmorici policajaca Republike Srpske optuženih za ubistvo 1.200 muslimana u selu Kravice kod Srebrenice 1995.

Šešelj je rekao i da su navodi optužbe protiv policajaca apsolutna laž.

blank
Foto: Anadolija

To su, kako kaže, optužbe koje su muslimanski pravosudni organi plasirali našim “pokvarenim tužiocima koji primaju zdravo za gotovo sve što dobiju iz Sarajeva”.

On je dodao da u Beogradu više neće moći da prolaze lažne optužnice koje zastupaju, kako kaže, potkupljeni tužioci, strani agenti i razne organizacije poput Žena u crnom i takozvane “Majke Srebrenice”.

Majke Srebrenice su, kako je rekao, ogromno bogatstvo stekle na krvi možda ubijenih sinova i muževa a možda im je “lepo da glume kako su žrtve da bi dobijale pare da optužuju srpski narod za genocid”.