Beogradsko muftijstvo: Gnusne laži Zukorlića oko parcela na grobljima

0
1270
blank

Povodom navoda Stranke pravde i pomirenja (SPP) o obezbjeđivanju muslimanskih parcela na gradskim grobljima u Beogradu Muftijstvo beogradsko Islamske zajednice Srbije (IZS) izdalo je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelini:

“U cilju raskrinkavanja bednog delovanja stranke Muamera Zukorlića i sprečavanja širenja neistine oglašavamo se povodom poslednje gnusne laži koju prenose pojedini web portali o navodnom obezbeđivanju muslimanskih parcela na gradskim grobljma u Beogradu.

U stilu uobičajene propagande Muamera Zukorlića i njegovog okruženja poput famoznog otvaranja “mesdžida” u podrumu stranačkih prostorija u bulevaru Kralja Aleksandra, koje je proglašeno istorijskim događajem od vekovnog značaja, jer muslimani u Beogradu nemadoše gde klanjati ni manje ni više nego 100 godina dok se ne pojavi Muamerova stranka koja velikodušno svoje stranačke prostorije ne pretvori u mesdžid.

Ovoga puta plasira se informacija o muslimanskim grobnim parcelama na četiri gradska groblja koje će Muamer obezbediti muslimanima u Beogradu.

Naravno da je ova spin informacija namenjena našem narodu u Sandžaku i Bosni koji nemaju informaciji o životu muslimana u Beogradu pa je tako lako pet puta izgovorenu laž na pet fantomskih web portala na mala vrata proturiti i pretvoriti u “istinu” o velikim (ne)delima koju će preuzeti nesvesno i neka ozbiljna medijska kuća nenamerno, kao onomad i draga nam novina Preporod koja pisaše o otvaranju mesdžida u Beogradu posle 100 godina.

Naravno da beogradski muslimani znaju za svojih 13 mesdžida koji su vakufi za svoje muslimanske parcele na gradskim grobljima koje je njihova Islamska zajednica Srbije davno obezbedila, projektovala zajedno sa upravom gradskih grobalja. Svedoci su brojni beli nišani na prvoj parceli ovog tipa na groblju Mali zbeg, stariji od Muamerove stranke i njegove Islamske zajednice u Srbiji. Starija je i parcela na Lešću čiju orijentaciju prema Kibli projektovasmo sa milimetarskom preciznošću ali džaba kad nezna to Muamerov “predsednik” Medžlisa samozvani doktor Smajo Serhatlić koji je inspirisan, nadamo se bivšim, budizmom slao svoje saglasnosti gradskim grobljima o ukopu muslimana na našim parcelama sa orijentacijom prema istoku.

Poznato nam je, ali ne pričasmo o tome, da je jednog naopako i sahranio na groblju Mali zbeg. Zaboravio je to i naš Redžo Nukić kada se ovoj kliki priključio.

Imamo mi i gasulhane, ne jednu, neka Zukorlić završi onaj famozni put preko Pešteri, eto mi prilažemo one pare što su Sandžaklije prikupljale za obnovu zapaljenih Bajrakli i Hadrovića džamije a koje nikad ne dođoše.

Islamska zajednica Srbije kao i do sada nastaviće svoju misiju hizmeta muslimanima zarad zadovoljstva Allahovog, mi nećemo bagerima uništavati muslimansku kulturnu baštinu, nećemo lagati ljude da gradimo islamski centar gradeći privatni stan u Novom Sadu, gradićemo džamiju sa dozvolom kao i onu u Subotici koja je gle čuda opet starija od IZuS i nećemo praviti nelegalne privatne restorane pod firmom širenja Fakulteta. Ali nama ne trebaju reklame a karavane neka prolaze a i oni drugi neka svoj posao obavljaju, zašta im je Allah i dao avaz”, navodi se u saopštenju.