BESRAMNO: Nedžad Latić Sandžaklije nazvao “hudnjacima”, “namazanim” i “pokvarenjacima”

0
1430
blank

Vlasnik i urednik sopstvenog portala “thebosniatimes.ba”, Nedžad Latić, u svojoj kolumni, u kojoj se bavio prenošenjem glasina o predstojećim izborima, napisao je cijeli niz uvreda na račun bošnjačkog naroda porijeklom iz Sandžaka. Zanimljivo ove Latićeve stavove prenio je Dnevni avaz Fahrudina Radončića koji je, inače, rođen u Plavu, piše bnn.ba

“Znam da je taj naš svijet iz Sandžaka, ta naša prva dijaspora, ‘namazana’ svim bojama, što im ne zamjeram jer su se hudnjaci kroz cijelo prošlo stoljeće ‘provlačili kroz ponjavu’ ne bi li opstali, ostavljeni od svih, pa i nas nemoćne braće iz BiH. Ipak, često pretjeraju i nisam se jednom opekao zbog merhameta prema njima. Znaju biti i surovo pokvareni kad pogrešno shvate merhamet kao moju slabost, pa bi mi pokušali podvaliti i nasamariti me”, napisao je Latić u svojoj kolumni.

S obzirom da je Latić javni poštovalac lika i djela Alije Izetbegovića (porijekom iz Smederevskog sandžaka), koji je kazao da je u Sarajevu svaki drugi mezar u odbrani Republike BiH upravo onaj od Bošnjaka iz Sandžaka, zanimljivo je da se Latić okuražio da na vrlo nizak način komentariše “svoju braću” iz Sandžaka iako sa nekima od njih, pretpostavlja se, ima i odličnu poslovnu saradnju.

Upravo zbog Latićevog “poslovnog surađivanja” zanimljivo je da on u svojoj kolumni tvrdi da Bošnjaci iz Sandžaka “pogrešno shvate merhamet kao njegovu (Latićevu) slabost”, iako bi se Latićevo često objavljivanje tekstova u jednom od bosanskohercegovačkih medija, čiji je vlasnik-konsultant, osnivač upravo ličnost iz Plava, moglo smatrati plavskim merhametom prema Latiću.

Ovakav način komentarisanja Bošnjaka iz bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine, Sandžaka ili bilo kojeg dijela svijeta, doprinosi njihovom razjedinjavanju i međusobnom svađanju što, nadamo se, nije bio Latićev cilj koji je, on, (ne)namjerno, ipak pogodio.

Kako na jednom od bh.portala ovaj tekst nije imao niti jedan komentar niti ijedan Share na društvenim mrežava, očito je da su Bošnjaci puno zreliji nego je to mislio “kolumnista Latić” koji je od gorljivog SDA-ovca postao još gorljiviji anti-SDA-ovac.