Bliski saradnik Usame Zukorlića podsjeća na Ugljaninovu ulogu u razbijanju Islamske zajednice

0
325
blank
Screenshot: Facebook

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović objavio je na svom Facebook nalogu zajedničku fotografiju prisnog zagraljaja lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina i nekadašnjeg reisa Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića uz prigodan komentar kojim se podsjeća na njihovu ulogu u procesima rastakanja jedinstvene Islamske zajednice.

“Kultura sjećanja. Uzrok i nosioci napada na Islamsku zajednicu i pokušaj uništenja bošnjačkog naroda”, napisao je Fehratović u komentaru.

blank

Pored toga, Fehratović je na Facebooku objavio i video snimak u kojem rahmetli muftija Muamer Zukorlić govori: “Prije ću prihvatiti uvredu na sebe, nego na Jahju Fehratovića. Ko ga poznaje, zna zašto to kažem, ko ga ne poznaje, neka ga upozna”.

Fehratović je serijal objava pod nazivom “Kultura pamćenja” obogatio i tekstom “Hronologija napada na Islamsku zajednicu i značajnih događaja 2007., koji je objavljen nazvaničnoj internet stranici Mešihata, naglasivši da je riječ o tekstu “kojem se često treba vraćati”.

“Pamćenje mora biti cjelovito da bi bilo valjano”, poručuje narodni poslanik SPP-a.

U jednom od zanimljivijih komentara na objavama u okviru ovog serijala, Fehratoviću se zamjera da je previše blag prema Rasimu Ljajiću, u odnosu na kritički stav prema Sulejmanu Ugljaninu.

“U odnosu na prethodnu objavu gdje si direktno prozvao Sulejmana Ugljanina, ova objava je previše mlaka, ne dorečena je i nije opisala taj užasan događaj ni najmanje. Dakle, slobodno i direktno prozovi i Rasima Ljajića kao glavnog aktera u razbijanju bošnjačkoga tkiva, sa ciljem otimanja vakufa, uziurpacije šehidskog mezarja, i slanje Žandarmerije na vjernike”, jedan je od komentara.

blank

Izvor: Sandzacke.rs