BNV i nekoliko njegovih funkcionera u službi albanizacije Bošnjaka (VIDEO)

0
1507
blank

Autor: Redakcija Sandžačkih novina

Kako su Sandžačke novine već pisale, primjetne su ozbiljne tendencije u Bošnjačkom nacionalnom vijeću koje vode albanizaciji sandžačkih Bošnjaka.

Brojne su aktivnosti u zadnje vrijeme u tom smjeru, a posebno je evidentno davanje velikog prostora izvjesnom Ismetu Aziziju iz udruženja “Kosovo za Sandžak” koje je osnovano sa ciljem albanizacije Bošnjaka Sandžaka. Naime, ne postoji nijedan značajan skup BNV a da nije prisutan i Ismet Azizi.

A šta zapravo Azizi misli o sandžačkim Bošnjacima? Jednostavno da su Albanci. On potpuno negira bošnjački identitet i porijeklo, kulturu i naciju. U tu svrhu, unajmljeno je i nekoliko saradnika koji obilaze sandžačka sela kako bi našli pojedince koji bi tvrdili da su Bošnjaci zapravo Albanci.

POVEZANI TEKST – Skandalozna šutnja Ugljanina i BNV na velikoalbanske pretenzije prema Sandžaku

Pitanje koje se postavlja je zašto BNV jednom velikoalbanskom propagatoru i negatoru Bošnjaka dozvoljava pristup i čak uvažava njegove aktivnosti? Da li je BNV zapravo Bošnjačko ili treba da postane produžena ruka Albanskog nacionalnog vijeća?

Sam logo Azizijevog udruženja “Kosovo za Sandžak”, koje u okviru BNV ima kosultativno-parcitativni status, zapravo otkriva namjere albanizacije Sandžaka. Na njemu su zaokružene teritorije Albanije, Kosova i Sandžaka.

Kao dokaz svemu ovome pogledajte ekskluzivni snimak kako to Azizi negira Bošnjake i predstavlja ih kao Albance: