BOLESNO! Na Facebooku se pojavila podrška ubici Ervina Ćelahmetovića iz Priboja

0
530
blank
Screenshot/Facebook

Svirepo ubistvo Bošnjaka Ervina Ćelahmetovića od strane policajca u Priboju ostavlja dubok trag tuge i bijesa u cijeloj zajednici i ponovo budi strah kod Bošnjaka. U moru tuge i šoka, u pokušaju da se shvati kako je moguće da to neko učini, pojavljuju se momenti koji te osjećaje samo pojačavaju.

Na Facebooku su se pojavile stranice koje pružaju podršku policajcu osumnjičenom da je udarcima pesnicom nanio smrtonosne povrede nesrećnom mladiću.

Na pomenutim stranicama osumnjičenom za ubistvo ispisane su poruke podrške, izjave ljubavi i najtoplije riječi.

Danas, na dan ukopa Ervina Ćelahmetovića na mezarju Bjeliš, ova informacija baca senku prezira na sve one koji podržavaju mržnju i nasilje, prenosi RTV Novi Pazar.

Fan stranice koje slave ubicu predstavljaju, ne samo uvredu za žrtvu i njenu porodicu, već i za sve one koji vjeruju u pravdu i mir. Ovo je, na žalost, ogledalo dijela društva koji je svjestan da neće biti sankcija za ovakvu “iskrenost”.

blank

Ovakav nemoral ukazuje na hitnu potrebu za zakonitim i moralnim postupanjem kako bi se kaznili odgovorni i spriječilo ubijanje, širenje straha, širenje mržnje i nasilja, piše portal RTV Novi Pazar.

Podsjetimo, Ervina Ćelahmetovića (35) krvnički je pretukao i usmrtio sugrađanin Igor A. (28).

“Njih dvojica su bili u istom lokalu, kada je Igor prišao Ervinu, počela je rasprava, a zatim i tuča. Krvnički ga je udarao. Ervin. Ć. je pao na pod i tako povrijeđen nastavio da leži”, rekao je tada za RINU jedan od očevidaca.

Ervin je živ, ali bez svesti prebačen u Pribojsku bolnicu gdje je dva sata kasnije preminuo od, kako je pokazala obdukcija, krvarenja u mozgu izazvanog pucanjem velikog krvnog suda.

Napadač je pobegao sa lica mjesta i za njim policija traga.

Ubijenom mladiću jučer je u Priboju klanjana dženaza i obavljen ukop.