Brodarevo / Vozaču džipa u kojem je nastradala djevojčica (12) određen pritvor

0
1400
blank
Foto: Brodarevske vijesti

Slatina kod Brodareva danas je iz sveg glasa oplakivala Anđelu Dulović (12) koja je jučer popodne, džipom u kojem je putovala sa stricem Milošem Dulovićem (35) i dvije njegove kćerke, sletjela u omanju rijeku i izgubila život.

“Tuga božija… Ne može čovjeku da uđe u glavu da djevojče koja je plijenila ponašanjem i bila omiljena u selu više nema… Vaspitano i pametno dijete, uvijek nasmijano i razdragano”, uspijevali su nekako da izuste utučeni mještani Slatine.

Iz džipa koji se tumbao niz ambis i koji je bočno pao u rijeku, Miloš Dulović je uspio da se izvuče, a onda sa komšijom izvukao svoje dvije kćerke koje su bile mokre do gole kože. Uslijedila je panična potraga za Anđelom koja je ispala iz vozila.

“Bio sam stotinak metara niz rijeku kada je naišao taj komšija koji je gledao nesreću i pomagao Milošu, dotrčao do mene, sav mokar i pogubljen, i povikao ‘sleteo džip, nema djeteta’. Dvadesetak minuta prije toga on i Miloš su gazili reku gore – dole tražeći djevojčicu. Otrčao sam sa njim na lice mjesta, u hladnoj i mutnoj vodi do koljena pokušavali smo da pronađeno Anđelu”, kaže jedan od žitelja Slatine.

U međuvremenu Miloš Dulović je svoje dvije promrzle kćerke ubacio u auto koje je naišlo putem i povezao ih u dom zdravlja u Brodarevo. O sudbini njegove sinovice tada se još nije ništa znalo.

U to vrijeme nekoliko seljana uspjelo je da pridigne džip, ispod koga je na površinu isplivala Anđela. Uzeli su je na ruke i iznijeli na put pokušavajući da je spasu, dali joj vještačko disanje.

“Nije davala nikakve znakove života. Sluteći najgore okupljeni narod je počeo da kuka iz sve glasa”, kaže Nedžad Kriještorac iz Slatine.

Unijeli su je u automobil i krenuli ka Prijepolju u nadi da će ljekari uspeti da je spasu. Utom se na mjestu nesreće pojavio Anđelin otac, Milošev rođeni brat Veljko. Nada je tinjala sve dok iz Prijepolja nisu stigle crne vesti. Anđela je bila jedno od petoro djece u svojoj porodici, a nedavno je dobila brata.

Vozio sa 1,4 promila

Miloš Dulović, pošto je odvezao kćerke u Brodarevo, se vratio u Slatinu, a na mjestu nesreće bila je patrola policije. Bio je pozitivan na alko testu, zbog čega mu je uzet uzroak krvi a koji je pokazao da je imao 1,4 promila alkohola. Jučer mu je oređeno zadržavanje posle kojeg će biti predat Višem tužilaštvu u Užicu.