Brojne kadrovske promjene u Policijskoj upravi Novi Pazar

0
1016
blank
Foto: SANA

Proteklih mjeseci u više policijskih uprava u Srbiji došlo je do kadrovskih smjena, a sada je red došao i na PU Novi Pazar. Kako saznaje Nova.rs, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije PU Novi Pazar Momčilo Miailović smijenjen je i postavljen na mjesto kordinatora u kabinetu načelnika pomenute uprave, Nermina Ljajića.

Takođe, šef Odsjeka sa suzbijanje opšteg kriminala PU Novi Pazar, Velid Šehović, smijenjen je i postavljen na mjesto kordinatora u kabinetu Ljajića, piše portal Nova.rs.

Ipak, tu nije kraj promjenama.

Šef Odjseka za suzbijanje privrednog kriminala Muamer Murtić, također, je smijenjen i postavljen za koordinatora u Odjeljenju kriminalističke policije PU Novi Pazar, a Goran Todorović postavljen je, na predlog načelnika Ljajića, za zamenika načelnika PU Novi Pazar.

Dosadašnji rukovodioci upućeni iz Beograda – Milenko Munižaba i Predrag Đajić su se vratili na svoja radna mjesta u Direkciji policije.

Sa druge strane, u planu su još neke promjene. Jedna od njih je postavljanje Edina Bronje na mjesto šefa Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala, a na mjesto šefa Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminala Miljana Radenkovića, koji je javnosti od ranije poznat.

Izvor: Nova.rs