Bulić (SPP): Čudan virus “Ne ljuti se čovječe” bi da ovlada IZ-om

0
127
blank
Foto: Ilustracija/Facebook/Freepik

Pomoćnik direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama i funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP), Ferid Bulić, komentarisao je aktuelnu političku situaciju u Sandžaku.

“Promišljam sam sa sobom da li po pravdi ili emocijama. Čudio sam se sebi da li sam zaboravio tu 2007 i sve prethodne i naredne godine do sad. Bude mi se sjećanja, okrećem se oko sebe vidim neke meni poznate ljude i one iz hlada i one što se pod strehu krijahu dok kiša padaše, i one što prkosno podigoše čelo i stadoše u odbranu bošnjačkoga dostojanstva i dina.

Čudan ti je virus koji ima želju da ovlada Islamskom zajednicom i da narod igra ‘Ne ljuti se čovječe’. Virus kao i svaki virus treba da se izoluje i nestane sa kičme bošnjačkoga naroda. Oni koji shvataju na pravom su putu, a oni koji su u zabludi imaju neki lični interes, neka ih, ipak je njima njihov interes najvažniji”, napisao je Bulić na svom Facebook nalogu.

U zadnje vrijeme primjetni su potpuno disonantni tonovi pojedinih funkcionera SPP-a od zvanične politike stranke, koji prije svega dolaze od Ferida Bulića i narodnog poslanika Jahje Fehratovića, a tiču se procesa vraćanja jedinstva Islamske zajednice.

Izvor: Sandzacke.rs