Čanak: Evropska unija ulaže u Srbiju, a Rusija u propagandu

0
575
blank
Screenshot/YouTube/Face TV

Evropska unija (EU) ulaže u Srbiju, a Rusija u propagandu i niko ne primećuje da je zastava EU na svakoj drugoj investiciji u Srbiji, ali svi primjećuju huligane i kriminalce na ulicama koji viču “ko je protiv Rusije, taj je protiv Srbije”, izjavio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u emisiji “Nedeljom u dva” na HRT.

Čanak je Rusku Federaciju, na čelu sa Vladimirom Putinom, nazvao “Trećim Rajhom 21. vijeka”, jer je riječ “o zločincima koji imaju pretenzije prema drugim državama i asimiliraju druge narode pod izgovorom rasne čistoće”.

Javna je tajna, naveo je on, da Rusi u Srbiji finansiraju desničarske grupacije, crkva Srbije je ispostava moskovske Crkve.

Kad se Crkva prestane baviti politikom, ja ću se prestati da se bavim Crkvom, rekao je Čanak koji je i lični prijatelj s patrijarhom Porfirijem.

Mi smo dugogodišnji prijatelji, ali to što se njemu dogodilo je poražavajuće. Nikad ga nisam video kao čoveka koji bi pristao na ovakav tip manipulacije. Čoveka koji je dao orden Viktoru Orbanu, a koji je par dana pre toga otkrio bistu zločinca Mikloša Hortija, ukazao je Čanak.

Čanak je istakao i da “u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ima hrišćanstva koliko i seksa u braku – intervali su kraći, a licjemerje veće”.

Budući da traje od 1054. godine hrišćanstvo je praktično isparilo i Srpska pravoslavna crkva više nije hrišćanska crkva. Hristove riječi tumače Starim zavetom i tumače da ne možeš biti Srbin ako nisi zatucana klerikalna budala, rekao je Čanak.

Govoreći o Europrajdu u Beogradu, na kojemu je i sam učestvovao, Čanak je rekao da je predugo u policiji da bi mogao biti time impresioniran.

Ono što gledamo, uglavnom je šminka za naivne. Ovo je bio nagodbeni prajd. Nije bio ni kompromisni – baš se radilo o nagodbi. To mi se nije dopalo, naveo je on.

Imamo “‘pajaca”. On je ministar unutrašnjih poslova u odlazećoj vladi. Aleksandar Vulin, ako ste čuli za taj oblik života. Već se izlupetao da to nije parada nego policijsko sprovođenje učesnika na koncertu, poručio je Čanak.

Izvor: FoNet