CHR Hajrat tokom ramazana dnevno podijeli preko 2.000 iftara

0
307
blank
Foto: SANA

Centar za humanitarni rad “Hajrat” i ovog ramazanam posredstvom vakufskih kuhinja u Sandžaku dijeli iftare građanima slabijeg imovnog stanja.

U vakufskoj kuhinji u Novom Pazaru upriličena je podjela iftara kojoj je prisustvovala i ekipa CHR ”Hajrat”, prenosi Agencija SANA.

“U Vakufskim kuhinjama koje su raspoređene u 7 sandžačkih gradova, punih 14 godina hrani se preko 2.000 korisnika. U toku mjeseca ramazana mi smo fokus stavili na iftare, tako da naši korisnici nesmetano mogu biti i postači. U ovom mjesecu, zbog velike Božije milosti i zbog velikih Božijih bereketa, poveća se i broj donatora, te se tako i poboljša meni u našim vakufskim kuhinjama. Ono što je bila intencija u samom otvaranju vakufskih kuhinja prije 14 godina, to je i sada glavna intencija, a to jeste da u Sandžaku ne bude gladnih”, istakla je ispred CHR “Hajat” Fatima Fejzović.

blank
Foto: SANA

Korisnici kažu da im je ova kuhinja od velikog značaja, jer da im nije nje, kako ističu, ne bi imali šta jesti za iftar.

“Od kako je ova kuhinja otvorena ja se hranim ovdje, to je velika pomoć meni i mojoj porodici. Uvijek je dobro došlo kad ima neko da vam pomogne. Jedino što ja mogu jeste da se zahvalim, sa željom da se rad kuhinje nastavi kako bi se i dalje pomagalo dsvim ljudima ali i meni”.

blank
Foto: SANA

Iz Centra za humanitarni rad “Hajrat” se zahvaljuju brojnim donatorima iz Sandžaka i diljem dijaspore.

“Ovom prilikom želim da pozovem naše gledaoce da aktivno prate rad Centra za humanitarni rad ‘Hajrat’ tokom cijele godine, jer mi svoja polja ne otvaramo samo u određenim mjesecima i danima već smo tu dokle god budemo potrebni našim korisnicima. Pozvala bi hi ljude koji žele da da pomognu i doniraju iftar, kako bismo što više gladnih nahranili i kako bi bilo što više postača koji bez ikakavih problema mogu sebi uzeti iftar i sufur”, kazala je Fejzović.

Izvor: SANA