ČLANSTVO TRAŽI IMAMOVIĆA NA ČELU SDA: Talenat koji će ostati na klupi za rezerve

0
627
blank
Foto: Facebook

“Bošnjaci Sandžaka kao i dijaspora misli da je vrijeme da na čelu NAŠEG jedinog pravog pokreta napokon dodje naš lav Enis Imamović. U svakom slučaju, posle četiri neuspjeha i četiri loša rezultata u nizu, vrijeme je za korenite promjene unutar stranke!”, stoji u objavi jedne od najpopularnijih stranica na Facebooku koja okuplja pristalice SDA Sandžaka.

Piše: Rizah Muratbegović

Brojni su i komentari podrške u kojima se zahtjeva rekonstrukcija rukovodstva stranke i dovođenje na čelo Enisa Imamovića.

Ali, uzalud su svi apeli. SDA Sandžaka, odnosno Sulejman Ugljanin, niti ima želju, namjeru i viziju da nešto mijenja. Zašto?

Jer on ne vidi problem u SDA Sandžaka i njemu lično, u njihovoj politici i odnosu spram ljudi. Za njih je kriv narod.

Zato je i Fuad Baćićanin u izbornoj noći obraćajući se novinarima okrivio Bošnjake da su predali odgovornost za vođenje Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) strankama koje su biliske režimu u Beogradu.

Nije vidio ni Baćićanin ni Ugljanin da je to samo poruka Bošnjaka upravo prema rukovodstvu SDA Sandžaka zbog guranja u prvi red nesposobnih kadrova, zbog albanizacije i Azizija, zbog koruptivnih radnji u BNV i nikakvih rezultata.

Zbog toga neće biti nikakvih promjena u SDA Sandžaka. Barem ne suštinskih. I dalje će tu odlučivati oni koji su hizmet momci Ljideru. Ako bi se Suljo i odlučio povući (al’ bez intervencije Azraila teško) na njegovo bi mjesto sjeo ili njegov rođak Salihović, ili rođak Baćićanin, ili kćerka Saima, ili Azizijev mali Dino(ša). U svim kombinacijama tu mjesta za Enisa nema. Odavno je on tu strano tijelo. Kadar bez ijedne stranačke funkcije. Mamac koji se koristi za lov sve manjeg broja birača.

SDA Sandžaka je pala na svoj historijski minimum. I svakih izbora je to probijanje dna koji se dohvati u broju glasova. SDA će se tako sušiti ko biljka. Iz ciklusa u ciklus s nje će opadati jedan po jedan list. Sve dok na kraju ne ostane od nje samo požutjeli patrljak.

Enis je tu samo mlada nada koja će stariti na klupi za rezerve bez šanse da zaigra neku važnu utakmicu. Preticaće ga Memići, Đerleci, Pramenkovićke, Usame i postajati političke ličnosti i faktori. Enis će biti samo talenat kao u onim pričama iz naših mahala koje sve imaju nekog velikog fudbalskog talenta koji nije uspio.

Izvor: Sandzacke.rs