ČUDA SU IPAK MOGUĆA: Kad obećaš klinički centar, a ispadne rekonstrukcija opšte bolnice

0
353
blank
Screenshot

Narodni poslanik Sandžačke demokratske partije (SDP) dr. Muamer Bačevac krajem 2020. godine izrazio je zadovoljstvo obećanjem ministra finansija Siniše Malog da je u republičkom budžetu “predviđeno 2.100.000.000 (dvije milarde i sto miliona dinara) za izgradnju kliničkog centra u Novom Pazaru”.

“To je za nas velika, istorijska vijest. Drago mi je što je budžetom planirano ono što nam je ranije i obećao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. To je važno i za Novi Pazar, za sve sandžačke opštine, ali i za ovaj dio Srbije”, rekao je tada Bačevac agenciji FoNet.

No, dvije godine kasnije od ove izjave, Bačevac je danas u izjavi za RTV Novi Pazar kazao da istorijski trenutak za novopazarsko zdravstvo ustvari predstavlja najavljena rekonstrukcija i adaptaciji Opšte bolnice u Novom Pazaru.

“Potpisivanje sporazuma o zajedničkom sprovođenju javne nabavke na izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji opšte bolnice u Novom Pazaru koji su potpisali direktor Kancelarija za javna ulaganja Marko Blagojević i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istorijski je trenutak za novopazarsko zdravstvo i ovaj kraj kao i za mlade ljekare koji neće morati da idu u inostranstvo zbog posla”, rekao je dr. Bačevac.

“Ovo je nešto što smo mi najavljivali i pozivali ljude da glasaju za SDP u kampanji, otvoreno smo govorili da je glas za nas, glas za ovaj projekat”, dodao je Bačevac.

Izvor: Sandzacke.rs