Dacić Prom kupio plac i zgradu u kojoj je smještena RTV Novi Pazar

0
865
blank

Kompanija Dacić Prom iz Novog Pazara kupila je danas na javnom nadmetanju gradsku parcelu i objekat u Ulici Stane Bačanin, u kojem je trenutno smještena RTV Novi Pazar, saznaje radio Sto plus.

Ova firma parcelu površine 10,5 ari i zgradu od 1.755 kvadrata kupila je za 701.360 eura, što je za 10 odsto više u odnosu na početnu cijenu.

Na licitaciji su učestvovala četiri kupca, ali je jedino zastupnik ove kompanije Mulaz Dacić prihvatio uvećanu cenu od početne, a usmenih ili pismenih primedbi ostalih učesnika nije bilo.

Dacić je Sto plus radiju nakon zavrešene licitacije rekao da planira izgradnju stambenog objekta na ovoj parceli, te da će RTV Novi Pazar uskoro biti izmještena na drugu lokaciju.

Prethodna licitacija za prodaju ove gradske imovine trebalo je da bude održana 21. decembra, ali je odložena zbog nedostatka kvoruma za rad komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja.

Početna cijena placa i objekta bila je 637.600 evra, što je za 20 odsto manje nego letos, kada je propao prvi pokušaj prodaje zbog nedostatka zainteresovanih kupaca.

Kompanija Dacić Prom Doo bavi se građevinarstvom, a na zvaničnom sajtu navode da je iza njih preko 300 useljienih stanova i još desetine objekata izgrađenih kroz distribuciju materijala i logistiku.

Izvor: Radiostoplus.com