DEBAKL SPP: U Beranama osvojili samo 55 glasova

0
1138
blank

Uprkos video spotovima, gostovanjima na TV Sandžak, apelovanjem po društvenim mrežama i viber grupama i zvanjem u pomoć dijaspore – Stranka pravde i pomirenja u cijeloj opštini Berane, na lokalnim izborima u nedjelju, uzela je svega 55 glasova i ostala na začelju kolone, bez odborničkih mjesta.

Bio je ovo još jedan neslavni pokušaj Zukorlića i Kalača da izvrše upliv u tamošnje bošnjačko biračko tijelo.

Ipak, dobri poznavaoci političkih prilika u Bihoru tvrde da je ovo zapravo bio pokušaj da se pomognu srpske političke partije sa kojima je Kalač i tadašnja BDZ u Crnoj Gori zajednčki učestvovala na antirežimskim protestima u Podgorici.

blank

Naime, računica je bila jednostavna – svaki glas koji uzme SPP otišao bi bez njene kandidature predizbornoj koaliciji Bošnjačke stranke i DPS-a, što nije odgovaralo prosrpskim partijama u Beranama.

Ipak, u jednom se uspjelo, prosrpske partije su zadržale vlast u Beranama a to su proslavile vožnjom gradom sa zastavama sa 4S i pucnjima iz pištolja. Bošnjaci Bihora će reći da su to isti oni pištolji iz kojih se svako veče 90-tih pucalo u Beranama kako bi se Bošnjaci zastrašili i natjerali na iseljavanje.

Međutim, kako Sandžačke novine saznaju, SPP neće na ovome stati. Njihov je plan da prosrpskim kandidatima na izborima za predsjednika Crne Gore pomognu tako što će isturiti svog kandidata i tako pokušati da odvuku jedan dio bošnjačkih glasova i pomognu da prosrpski kandidat pobjedi kandidata DPS-a za predsjednika Crne Gore.

blank

Zbog čega ovo SPP, Zukorlić i Kalač, rade nije svima najjasnije. Još je sve u domenu špekulacija i nagađanja. No, ono što je sigurno, jeste da ovo nije u interesu bošnjačkog naroda koji živi u Crnoj Gori.

Inače, na jučer održanim lokalnim izborima u Beranima i Ulcinju, Bošnjačka stranka je osvojila po jedno odborničko mjesto.