Đekić: SDA i SPP tragičan dođaj koriste za skupljanje jeftinih političkih poena

0
151
blank
Foto: SANA/Screenshot

Predsjednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru Fahrudin Đekić izjavio je danas da SDA Sandžaka i Stranka pravde i pomirenja “performansima i podizanjem tenzija pokušavaju da ostanu u političkom životu”.

On je na konferenciji za novinare ocijenio da su poplave zadesile i ostale sandžačke gradove, Rašku i Kosovsku Mitrovicu, ali da su samo u Novom Pazaru postale posebna politička tema.

Đekić je kazao da je tačno da se u Novom Pazaru desila tragedija i da su dva uzorna građanina izgubila život, ali da ga iznenađuje “žestina u nastupu novoformirane koalicije SDA Sandžaka – SPP”.

“Moralno je diskutabilno da se na takvoj tragediji pravi nekorektna politička priča i neko nastoji da dobije sitne političke poene. Možemo reći da njih ovdje nije briga za grad, jer ukoliko su zabrinuti i žele da se stvari unaprede, onda to treba raditi na bolji i korektan način”, poručio je Đekić.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP tražili su od predsjednice Skupštine Novog Pazara Anele Šemsović da zakaže vanrednu sednicu na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izvještaj o preduzetim merama tokom nedavnih poplava, kao i ostavku gradonačelnika.

“Ne smjenjuje se gradonačelnik na ovakav način, naće se to desiti ni na narednim izborima, neka svako radi svoj posao. Ovo što oni hoće, neka ostvare na izborima”, rekao je Đekić.

Ocijenio je da su zahtjevi opozicionih stranaka opravdanje za “naprečac formiranu koaliciju kojom nisu zadovoljni članovi niti jedne od tih partija”.

Poručio je i da SDP nije zahtjevala odgovornost predsjednika Opštine Tutin kada se u nedavnim poplavama udavilo dijete, kao ni rukovodstva Sjenice.

“Nismo iskazali namjeru za smenu čelnih ljudi u Tutinu, bavimo se realnom politikom. Ne želimo da optužujemo nekog samo zato što je u drugoj stranci”, zaključio je Đekić.

Stožer vlasti u Tutinu je SDA Sandžaka, a u Sjenici SPP, dok je SDP dio vladajuće većine u obe opštine.

Izvor: Radistoplus.com