Delegacija Sandžačke demokratske partije u posjeti Rijasetu IZ u Crnoj Gori

0
146
blank
Foto: SDP

Delegacija Sandžačke demokratske partije (SDP) boravila je danas u posjeti Rijasetu Islamske zajednice u Crnoj Gori.

U prijateljskom i otvorenom razgovoru između crnogorskog reisa Rifata ef. Fejzića i delegacije SDP, koju su činili predsjednik Nihad Hasanović, članovi predsjedništva Kasim Zoranić, Vahidin Melajac i Faruk Suljević analizirano je stanje Bošnjaka i muslimana, kao i nedavna dešavanja u Crnoj Gori.

Reis Fejzić se zahvalio delegaciji Sandžačke demokratske partije na posjeti i kontinuiniranoj podršci, izrazivši nadu da će institucije Crne Gore reagovati adekvatno, te da će žaštititi vrijednosti multietičnosti i multikonfesionalnosti, kao i da će nedavne provokacije na nacionalnoj osnovi ostati usamljeni incident koji se više neće ponoviti.

Predsjednik SDP Nihad Hasanović je pohvalio reakciju Rejsa Fejzića, rekavši da je takva reakcija bila mudra i sa ciljem da se tenzije dodatno ne podgrijavaju, što je svakako u interesu svih građana, ne samo Crne Gore, već i Srbije i Bosne i Hercegovine.

Član predsjedništva SDP Vahidin Melajac je podvukao da Bošnjaci Crne Gore u Bošnjacima Sandžaka imaju iskrene prijatelje koji će ih podržati uvijek kada je potrebno.

Nakon sastanka sa Reisom Fejzićem delegacija SDP-a se sastala sa političkim predstavnicima Bošnjačke stranke u Crnoj Gori, Admirom Adrovićem, ministrom rada i socijalnog staranja koji je i generalni sekretar Bošnjačke stranke, Damirom Gutićem potpredsjednikom Bošnjačke stranke Adelom Omeragićem, portparolom BS Kemalom Zoronjićem, kao i drugim političkim faktorima u Crnoj Gori.

Izvor: RTV Novi Pazar