Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru: Djeca gotovo ugljenisana, otac životno ugrožen

0
251
blank
Screenhot

Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru dr. Šefćet Hajrović izjavio je da su roditelji djece koja su jutros stradala u požaru hospatalizovani i da je otac životno ugrožen.

On je, kako prenosi RTV Novi Pazar, rekao da je zbog težine povreda otac prebačen na dalje liječenje u Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana na Odeljenje opšte hirurgije u Novom Pazaru.

“Otac je primljen u jedinicu intenzivne njege sa opekotinama koje su prekrivale 50 odsto površine tijela, intubiran je i prevezen u Beograd. Majka ima opekotine po licu i podlakticama, ali je dobrog opšteg stanja i ostaće na Odjeljenju opšte hirurgije”, rekao je Hajrović.

On je dodao da je od četvero djece, koja su jutros stradala u požaru, troje dovedeno u gotovo ugljenisanom stanju, dok je jedno preminulo kasnije zbog zadobijenih opekotina.

“Dijete je u bolnicu dovedeno u teškom opštem stanju sa opekotinama lica i šaka, pokušana je reanimacija, ali je na žalost preminulo”, istakao je doktor Hajrović

Djeca su stradala u požaru koji jutros oko sedam časova zahvatio stambenu zgradu u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru.

Izvor: rtv.np.rs