Đerlek brani partijskog šefa: Hrvati sramotnom i bolesnom fotomontažom udaraju na Vučića

0
398
blank
Screenshot: TV Pink

Član predsjedništva SNS Mirsad Đerlek osudio je kao sramotnu fotomontažu, naslovnicu i tekst hrvatskog lista “Ekspres” u kome se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prikazuje sa nacističkim simbolima, i poručio da se istina o Jasenovcu ne može izbrisati.

U pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, Đerlek je istakao da Hrvati mogu da lažu, napadaju i vrijeđaju, ali ne mogu da pobiju istinu i ne mogu da slome predsjednika Srbije koji će se, prema njegovim riječima, uvijek boriti za istinu i pravdu i napredak Srbije.

“Umesto da odaju počast žrtvama ustaškog genocida i da se, konačno, suoče sa strašnom nacističkom prošlošću, Hrvati sramotnom i bolesnom fotomontažom udaraju na predsjednika Vučića koji ne dozvoljava da budu zaboravljene srpske i sve ostale žrtve ustaškog terora u NDH”, istakao je Đerlek.

Ukazao je da cio državni vrh Hrvatske ćuti na fotomontažu, naslovnicu i tekst hrvatskog lista “Ekspres”, koji predsjednika Vučića, kako navodi Đerlek, predstavlja kao nacistu.

“Time nastavljaju kampanju protiv predsednika Srbije koji je samo želeo da u Jasenovcu, na stratištu stotina hiljada nedužnih žrtava ustaša, oda počast. Perfidna kampanja opet, po ko zna koji put, udara i na porodicu predsednika, čiju su i veliku fotografiju objavili, pokušavajući preko onoga što je predsedniku Srbije najsvetije, da ga slome.

I sve to u danima kada se Srbija sprema da oda počast žrtvama “Oluje”, a Hrvatska istovremeno slavi dan kada je pobila i prognala više od 250.000 Srba, čineći najveće etničko čišćenje u Evropi poslije Drugog svjetskog rata”, zaključio je Đerlek.

Na naslovnoj strani ovog lista nalazi se fotomontaža na kojoj su predsjednika Vučića prikazali ogrnutog u hrvatsku zastavu, kako drži podignutu desnu ruku, aludirajući na nacisticki pozdrav, dok se u tekstu iznosi niz uvreda i neistina o njemu.

Izvor: Tanjug